Mindenmás

Napi pakk: nyárias idő, még több korlátozás, felszállási engedély – startol a Szeged International Airshow!

Nem csalódunk az időjárásban pénteken sem, marad a kellemes, esőmentes nyárias idő Szegeden. Ami viszont nem marad, az a forgalomkorlátozások eddigi megszokott rendje, ugyanis bedobtak még egy kis csavart a közlekedésbe: mától lezárják a Híd utca és a Deák Ferenc utca csomópontját a Victor Hugó utca felé Szegeden. Programok is lesznek bőven: startol a Szeged International Airshow, de szabadtéri mozizni is lehet. Főzd le a kávéd így péntek reggel, mi pedig hozzuk mellé a napi pakkot!

Tökéletes alvás, kirobbanó energia a reggelekhez! Az előző két tényező és a Szeged365 napi pakk támogatója a szegediek álommanója, a Matrackuckó.

ŐKET KÖSZÖNTSD NÉVNAPJUKON

 Nikolett, Hunor, Edgár, Erik, Erika, Honóra, Honória, Honorina, Menodóra, Miklós, Mikolt, Nikol, Nikola, Nikolasz, Nikoletta, Noémi, Tardos, Zalán.

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 123 éve Erzsébet (Sissi) osztrák császárné és magyar királyné a Genfi-tó partján merénylet áldozatául esett. A ruha, amelyet halálakor viselt jelenleg Szegeden látható:

  • 88 éve született Karl Lagerfeld német származású francia divattervező
  • 77 éve megszületett Pogány Judit, Kossuth-, és Jászai Mari-díjas színésznő. Érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Koltai Róbert volt felesége. Legismertebb filmjei: A legényanya, Sose halunk meg, Csinibaba, Vuk hangja.
  • Ma lett 61 éves Colin Firth, Oscar-díjas angol színész. Teljes nevén: Colin Andrew Firth. A Büszkeség és balítélet (Pride and Prejudice, 1995) című filmmel lett ismert, ő játszotta Mr. Darcy szerepét.
  • 53 éve született Guy Ritchie angol származású filmrendező, forgatókönyvíró, Madonna volt férje.
  • 53 éve ezen a napon hunyt el Pálfy-Budinszky Endre, a magyar urbanisztikai irodalom jeles képviselője, Szeged város főmérnöke.

KELLEMES, NYÁRIAS IDŐNK LESZ SZEGEDEN

Pénteken is napos, száraz időben lesz részünk Szegeden. Csapadékra nem kell számítani, néha egy-egy felhő takarhatja csupán az eget. A Dunántúlon helyenként még élénk lehet a déli-délkeleti szél. Hajnalban 10-14 fokot, majd délután 25-29 fokot mérhetünk, így pénteken is folytatódik a kellemes, nyárias időjárás Szegeden.

MÉG EGY PAKKNYI FORGALOMKORLÁTOZÁS

Szeptember 10-től újra kicsit megbolydul a szegedi közlekedés, ugyanis a Híd utca és a Deák Ferenc utca csomópontját a Victor Hugó utca felé lezárják. Ez azt jelenti, hogy az Újszegedről érkezők nem hajthatnak be a Híd utcáról balra a Deák Ferenc utcába, hanem a Kelemen László utca felé tudnak kerülni.

STARTOL A SZIA SZEGEDEN

Pénteken, erős kezdéssel nyitja meg kapuit a háromnapos Szeged International Airshow, ahol a szervezők eddig soha nem látott éjszakai látványshow-val és több mint 10 nemzet legjobb pilótáival kápráztatják majd el a közönséget.

SZABADTÉRI MOZIZÁS A CSILLAGOS ÉG ALATT

Szabadtéri vetítéseket szervez a Belvárosi Mozi a Móra Ferenc Múzeum előtti szökőkútnál, szeptember minden hétvégéjére. Az első alkalom már megvolt, de hátra van még három hétvége – szóval, ha kiülnél egy romantikus csillagmozira Szeged egyik legszebb parkjába, még egyáltalán nem késő. Most hétvégén két magyar klasszikust, Sándor Pál filmszatíráját, a Ripacsokat és a Szabó István féle Szerelmesfilmet vetítik.

Köszönjük Nektek, hogy már ennyien “átköltöztetek” velünk az új Facebook oldalunkra! A régi hamarosan megszűnik, szóljatok minél több barátnak, ismerősnek, ITT várja őket az új otthonunk: (KATTINTS IDE)! Ne hagyjuk, hogy néhány gonosz kis algoritmus közénk álljon! 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb