Közélet

Thug Life, péntek reggelre: a NAV elárverezi a Lamborghini-t, amellyel tavaly még maszkokat osztogattak

“Autókülönlegességek a NAV árverésén” – írja közösségi média oldalán a Nemzeti Adó – és Vámhivatal, mi pedig (miután autórajongóként végigpörgettük a kiposztolt fotókat) sokkot kaptunk. A ma reggel induló liciten…

  • egy Lamborghini Aventadorra,
  • egy Bentley Continentalra,
  • egy Porsche Panamera Turbo 971-re,
  • és egy “mezei” Porsche Panamera 971-re lehet gurítani.

Tehát akkor, mégegyszer, a licit tárgyai:

…egy Lamborghini Aventador,

…egy Bentley Continental,

…egy Porsche Panamera Turbo 971,

…és egy “mezei” Porsche Panamera 971.

Mint a NAV írja, a Budapesten tárolt luxusautók makulátlan állapotúak, 3-6 évesek, a legtöbbet futott sportkocsiban sincs még 60 ezer kilométer. A ritkaságokra szeptember 10-től lehet licitálni, a legolcsóbbra 15, a legdrágábbra 47 millió forinttól indul a „verseny.” Kicsit gugliztunk, csak úgy érdekesség képpen:

SZIA URAM, ÁFÁS SZÁMLA ÉRDEKEL?

Tavaly júliusban az MTI számolt be arról, hogy több milliárd forint áfát csalt egy Budapest- és Győr-környéki cégeket irányító bűnbanda élelmiszeripari termékek kereskedésével. A gyanúsítottak közül a Budai Központi Kerületi Bíróság öt embert letartóztatott. A nyomozás adatai szerint több tízezer tonna élelmiszer került a bűnbandán keresztül különböző vendéglátóhelyekre és a hazai boltok polcaira.

A NAV és a Terrorelhárítási Központ kétnapos közös akciójában 85 helyszínen tartottak kutatást. A bizonyítékok beszerzése mellett a győri nyomozók luxusautókat, egy Lamborghini Aventadort és egy Bentley Continentalt is lefoglaltak.

Az Index.hu úgy tudja, az aukción ezeket a járgányokat fogják elárverezni, bár, mivel a két említett csúcsverda egy picivel ritkább az utakon, mint a Dacia Duster – Suzuki Vitara páros, nem kell hozzá hatalmas oknyomozói logika, hogy kikövetkeztesse az ember fia.

ADOMÁNYOZÓ JÓTEVŐ, LUXUSAUTÓ-GYŰJTŐ ÉS GANGSTA, EGY SZEMÉLYBEN: MEGVAN, KINEK AZ AUTÓIT ÁRVEREZIK EL

A Lamborghini egy tavaly áprilisban a Kisalföld nevű hírportálon megjelent, a komplett magyar médiát bejárt sztoriból lehet ismerős: az autó tulajdonosa idősotthonokat és kórházakat keresett fel, hogy arcmaszkokat adományozzon a dolgozóknak Győrben. A lap interjút is készített az autó tulajdonosával, aki elmondta, egy fekete Bentley Continentallal is szállított maszkokat, győri születésű, nagyjából kilenc éve él Budapesten, ahol több vállalkozása is van. Pontosabban, csak volt, a fent részletezett okokból.

A licit ma indul, ha van nálad felesleges pártízmillió forint, IDE kattintva találod az aukció részleteit.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb