KözéletSmart Szeged

Vadonatúj épületszárnyat kapott a mórahalmi Huncutka Bölcsőde

Mórahalom új bölcsődei épületszárnnyal bővült, melyben közel 30 kisgyermek ismerheti meg a közösségi lét szépségeit. A város gyarapodása hozta magával, hogy szükség volt bővíteni a bölcsődei férőhelyek számát – jelentette be Nógrádi Zoltán polgármester a péntek délutáni sajtóeseményen. Mint mondta, ilyen formában is támogatják az édesanyák munkába állását, a családok mindennapjait Mórahalmon.

Mint a péntek délutáni sajtótájékoztatón elhangzott, a Pénzügyminisztérium támogatásával és a Magyar Államkincstár közreműködésével Mórahalom városában európai uniós forrásból valósulhatott meg a Huncutka Bölcsőde új épületszárnyának kivitelezése. A projekt megvalósulása segíti a bölcsődei ellátási formákhoz való hozzáférést, valamint biztosítja, hogy a kisgyermekek elsajátítsák azokat a készségeket, képességeket, amelyek segítik őket abban, hogy hatékonyan és kiegyensúlyozottan viselkedjenek saját kulturális környezetükben és sikeresen alkalmazkodjanak annak változásihoz.

ÚJ MUNKAHELYEKET TEREMTENEK

Az új épületszárny felépítésével további 28 gyermek ellátását, valamint 4 fő kisgyermeknevelő és 1 fő dajka foglalkoztatását teszik lehetővé, amely hosszútávon hozzájárul Mórahalom népességének megtartásához, illetve növeléséhez, az életminőség javításához, a munkavállalás elősegítéséhez – mondta a település első embere, aki hozzátette, ennek a fejlesztésnek köszönhetően erősödik Mórahalom szociálpolitikai ellátórendszere és biztonságosabbá válik mindennapi élete.

Fotók: Móra-Net TV

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb