Blog

Szeged365 Cinema: Piros vagy kék tabletta? Kijött az új Matrix-trailer!

Keanu Reeves Neóként, hosszú hajjal és szakállal tolja a shaolin kungfu-t a Matrix: Feltámadások vadonatúj trailerében, amit igazából senki sem látott jönni. Mi sem, viszont mocsok mód megörültünk neki, annyira, hogy a Szeged365 Cinema e heti blogposztját is az új trailernek szenteljük.

Állat lett, viszont, ami meglepi:

  • Laurence Fishburne-t, avagy Morpheus-t páros lábbal rúgták ki a filmből,
  • és a Wachowsky-nővérekből is csak egy maradt a filmre.

Egy John Wick-es kinézetű Keanu Reeves és egy mit sem öregedett Carrie-Ann Moss viszont előkerül az új trailerben, sőt, az Így jártam Anyátokkal című sorozat Barney Stinson-ja, Neil Patrick Harris is egy pszichiáter szerepében. Botrány jó az új trailer, na.

PIROS VAGY KÉK?

A Mátrix 4 (Mátrix: Feltámadások) első előzetesét egy mátrixos (mi más) gag-el vezetik fel, a film weboldalára kattintva ugyanis először dönteni kell, hogy a néző a piros vagy a kék tablettát kéri, mielőtt levetítik neki a kedvcsináló(ka)t.

KUNG FU, NEO, TRINITY ÉS EGY KIS KUNGFU, KIRÚGOTT LAURENCE FISHBOURNE-NEL

Hogy az új film pontosan hogyan illeszkedik majd az előző trilógiába, még nem tudni, de az előzetes alapján úgy tűnik, Neo (Keanu Reeves) és Trinity (Carrie-Anne Moss) láthatóan elfelejtette az ottani eseményeket. Az eredeti nevén, Thomas Anderson néven futó Neo az első trailerben elmondja a terapeutájának, hogy „olyan álmai vannak, amelyek nem csak álmok”, ráadásul vényköteles gyógyszereket is szed (amelyek történetesen kék színűek, érted, a kék tabi, na, mindegy, úgyis érted).

Miután a napokban a CinemaConon debütált, az első trailer azt is elárulta, hogy miért nem hívták vissza Laurence Fishburne-t a Mátrix feltámadásához. Yahya Abdul-Mateen II úgy tűnik fel a felvételen, mint Morpheus fiatalabb változata, és egy ismerős pillanatban egy vörös pirulát kínál Neónak. Nem igazolt, hogy valóban Morpheusról van szó, de Fishburne megígérte, hogy nem lesz része a filmnek, és úgy tűnik, nem értette, miért.

„Nem szerepelek a következő Mátrix-filmben, és bizony meg kell kérdezned Lana Wachowskit, hogy miért, mert erre nincs válaszom” – mondta Fishburne júniusban a Collidernek. A New York Magazine-nak adott külön interjújában hozzátette: „Nem hívtak meg. Talán ez majd arra késztet, hogy írjak egy másik darabot. Minden jót kívánok nekik. Remélem, hogy nagyszerű lesz.”

EGY RENDEZŐ MÍNUSZ

Van némi változás a rendezői gárdában is, míg az első három részt Laurence „Larry” Wachowsky és Andrew Paul „Andy” Wachowski dirigálta le, addig a mostaniban:

  • Larry egyedül maradt,
  • és igazából már réges-rég Lana-nak hívják, miután a bátyjával (vagy nővérével) együtt mindketten átműtették magukat. A másik Wachowsky-tesó neve egyébként Lilly lett Paul helyett, de ez most totál lényegtelen a film szempontjából.

Szóval, Lana Wachowski rendezi a Mátrix feltámadásait a David Mitchell-lel és Aleksander Hemonnal közösen írt forgatókönyv alapján. Az idősebbik Wachowski egyébként Grant Hill-lel együtt a produceri feladatokat is ellátja. Lilly azóta elmagyarázta, miért Lana veszi át a következő film irányítását.

„Kijöttem az átállásból, és teljesen kimerültem, mert egymás után csináltuk a Cloud Atlas-t és a Jupiter Ascendinget, valamint a Sense8 első évadát. Pontosan ugyanabban az időben adtuk ki az egyiket, és készítettük elő a másikat. Szóval mindegyik projekthez három 100 napos forgatásról beszélünk, és amikor kijöttem, és teljesen kimerült voltam, a világom bizonyos mértékig darabjaira hullott, még akkor is, amikor, tudod, a tojásomból törtem ki. Szóval szükségem volt erre az időre, hogy távol legyek ettől az iparágtól. Szükségem volt arra, hogy újra kapcsolatba kerüljek magammal, mint művész, és ezt úgy tettem, hogy visszamentem az iskolába, festettem és ilyenek” – nyilatkozta a filmtől távol maradó másik Wachowski testvér.

KARÁCSONY ELŐTT MÁR ÜTHETI EGYMÁST NEO ÉS SMITH ÜGYNÖK

A The Matrix Resurrections a tervek szerint 2021. december 22-én jelenik meg. Addig is, íme az új trailer, szerintünk király lett, drukkolunk neki, hogy a film is az legyen:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb