Kikapcs

Szeged365 fotóriport (SZIA, második nap): a szívsebész Martin Graef élő zongorajátékra repült, az ex-politikus Vári Gyula pedig a sikítófrászt hozta ránk

Kiugrottunk a Szeged International Airshow második napjára (is), ahol két olyan produkció is volt, amitől leesett az állunk:

  • A német kardiológus-szívsebész professzor, Martin Graef zongoraszóra piruettezett a fejünk felett. Egészen pontosan, fordítva: a kifutópálya mellett játszó zongoraművész követte a német nagyágyú mutatványait.
  • Vári Gyula pedig egy Yak-52-essel repült olyan alacsonyan, hogy a fejünket majd’ leszedte a gép által keltett légáramlat. Az 54 éves, legendás repülőtiszt német társához hasonlóan a pilótafülkén kívül sem piskóta, korábban volt országgyűlési (2002-2006) és Európai parlamenti (2004) képviselő is.

Így tolta az égi show-t szombaton délelőtt egy német szívsebész és egy magyar politikus, Szeged felett:

A fent említett, két legendás karakter mellett természetesen volt vitorlázó és kötelékrepülés, ejtőernyős formaugrás és helikopteres bemutató is.

Apropó, ha videó formájában is átélnéd a Szeged International Airshow szombati eseményeit, kattints a vadonatúj Facebook-oldalunkra, a vasárnap reggeli órákban pedig jövünk majd egy ütős aftermovie-val is.

Nyilván, egy légishow a fenti eseményekről szól, ettől függetlenül volt ez meg az a földön is, a bejárattól nem messze egy kisebb oldtimer-kiállítás várt bennünket, tőle pár méterre pedig egy egész klassz helikopter-szimulátor, megspékelve egy 3D-4D játékparkkal:

Fotók: Nyitrai Szilárd, Szeged365

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb