Közélet

Megérkezett Ferenc Pápa

Ferenc pápa megérkezett vasárnap reggel Budapestre, a Liszt Ferenc-repülőtérre. A katolikus egyházfő a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséjére érkezett Magyarországra.

A pápa a Róma és Budapest közötti repülőúton vasárnap reggel az MTI-nek nyilatkozva nagy örömnek nevezte, hogy hosszú idő után ismét utazhat. Az Alitalia légitársaság gépén az egyházfőt több mint hetven nemzetközi tudósító kíséri, közöttük öt magyar újságíró van – mondta Matteo Bruni szentszéki szóvivő.

A pápa bejelentette, hogy Pietro Marini érsek a NEK mostani zárómiséjén tölti be utoljára a vatikáni ceremóniamester tisztségét, mivel püspöknek nevezték ki.

A pápai gép Horvátországon keresztül tette meg az utat, nyolc óra előtt érkezett meg Ferihegyre. Az alábbi fotón Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes fogadja Ferenc pápát a Liszt Ferenc-repülőtéren 2021. szeptember 12-én. Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséjére, az úgynevezett statio orbis, vagyis a városért és a világért bemutatott szentmise hagyományosan a katolikus rendezvénysorozat legünnepélyesebb eseménye. 

Fotók: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb