Mindenmás

Szívszorító: 270 állat pusztult el a vásárhelyi istállótűzben

Közel 270 sertés pusztult el a csütörtök esti istállótűzben Hódmezővásárhelyen, az Aranyág kertben – tudtuk meg Molnár Krisztinától, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferensétől. A hódmezővásárhelyi, az orosházi, a szentesi, a makói, a szegedi, a csongrádi, a mezőkovácsházi és a békéscsabai hivatásos egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, végül több mint tizenöt vízsugárral dolgoztak a lángok megfékezésén az utóbbi hetek legnagyobb tűzesetében.

ÖT VÁROS TŰZOLTÓI KÜZDÖTTEK, TIZENÖT VÍZSUGÁRRAL KELLETT OLTANI

Teljes terjedelmében égett két istállóépület Hódmezővásárhelyen, az Aranyág kertben csütörtökön délután. A hódmezővásárhelyi, az orosházi, a szentesi, a makói, a szegedi, a csongrádi, a mezőkovácsházi és a békéscsabai hivatásos egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, több mint tizenöt vízsugárral dolgoztak a lángok megfékezésén.  Egy ezerkétszáz és egy hétszáz négyzetméteres istálló égett, a tűz az erős szél miatt átterjed egy százhetven négyzetméteres húsfeldolgozó épületére is.

Helyszíni fotók: Promenad24.hu (még több fotó ITT)

270 JÓSZÁG PUSZTULT EL

A tűzoltók légzőkészülékben, több oldalról is folyamatosan oltották a magasba csapó lángokat.

Megmentettek a tűztől:

  • egy tejházat,
  • egy gabonatárolót,
  • egy szénatárolót,
  • és egy istállót.

Oltás közben a rajok hét gázpalackot vittek ki az épületekből és visszahűtötték az egyik istálló melletti gáztartályt is. A tűzesetben közel 270 jószág pusztult el, mint Molnár Krisztinától, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferensétől megtudtuk, ezek közül szinte mind sertés volt, a szintén a területen lévő szarvasmarhákat még sikerült időben kimenekíteni.

A tűz okát a katasztrófavédelem szakemberei vizsgálják. 

Fotók: Promenad24.hu (még több képért kattints IDE)

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: great site
  2. Visszajelzés: ข่าวบอล
'Fel a tetejéhez' gomb