Kikapcs

Keresztpont esték: Pál Feri atya újra Szegeden!

Szeptember 22-én folytatódnak a Keresztpont esték, az újraindulás örömére pedig az ország egyik első számú mentálhigiénés szakemberét, Pál Feri atyát hívták meg a szervezők. Az eseményről Dr. Czagány Gábor lelkészt, a Keresztpont Egyesület elnökét faggattuk.

Kezdjük a legvégén, íme a dátum és a koordináták:

  • 2021. szeptember 22. 18:00
  • Belvárosi Mozi

Életem fő műve én magam vagyok? – Az önmegvalósítás három dimenziójáról, valamint életünk ide kapcsolódó dilemmáiról hallhatunk Pál Feri atya, mentálhigiénés szakember előadásában. Belépés a jelen állás szerint védettségi igazolvány nélkül is lehetséges.

PÁL FERI ATYA KÉT PERC ALATT BÁRKIT LEVESZ A LÁBÁRÓL

Mint Dr. Czagány Gábor főszervező elmondta, rengeteget köszönhetnek Pál Feri atyának, amikor 2019-ben életre hívták a rendezvénysorozatot, akkor is ő volt az első alkalom házigazdája, ezért egyértelmű volt, hogy most, a 2021-es újrainduláskor is a népszerű szakembert hívják meg Szegedre. “Több dolog miatt is felnézünk Pál Feri atyára” – magyarázta a főszervező, mint mondta,

  • egyrészt szakmailag, mint mentálhigiénés szakember tényleg ő a csúcs,
  • másrészt egy olyan fantasztikus előadó, aki “két perc alatt bárkit levesz a lábáról”,
  • harmadrészt pedig pont azon keresztény, a hagyományos értékeket képviselő elvekben hisz, mint a Keresztpont közössége.

A Keresztpont Egyesület elnöke azt is elmondta, az atyát leszervezni sosem könnyű feladat, nagyon elfoglalt, már az is csoda, ha telefonon utol lehet érni. Személyesen is nagyra tartja, remek viszonyt ápolnak, ezért a Keresztpont megkeresésére azonnal igent mondott.

NEHÉZ IDŐKET ÉLÜNK

Rengeteg olyan nemzetközi tényező van, amely a hagyományos, keresztény értékrenddel ellentétes trendhullámokat gerjeszt, alapjaiban veszélyt jelentve az olyan közösségekre, mint az egyház vagy a család. Ha már interjút kértünk Dr. Czagány Gábor lelkésztől, kihasználtuk az alkalmat, hogy feltegyük a rövid, de fontos kérdést: baj van? Mint mondta, ezek a tendenciák évek óta érződnek, de sosem voltak még annyira erősek, mint az utóbbi egy évben. “Olvasom a híreket és csak úgy kapkodom a fejem” – mondta nevetve, majd hozzátette, úgy látja, most még nagyobb szükség van az olyan hagyományos keresztény értékek megerősítésére, mint a családi kötelék.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb