Mindenmás

Napi pakk: szeles idő, Szent István téri borpiac és egy kis Kézműveskikötő is vár ma rád Szegeden

Kitört a hétvége, vele együtt pedig átsiklottunk a valódi őszbe, ugyanis a hidegfront után ma felhős, kissé szeles nap elé nézünk Szegeden. Viszont, cserébe kapunk egy kis Szent István téri borpiacot és újra kitárja a kapuit a Bárka Kézműveskikötő is Szegeden. Fújd meg a kávét, és nézd meg velünk, mi mindent hoz a hétvége első napja Szegedre!

Tökéletes alvás, kirobbanó energia a reggelekhez! Az előző két tényező és a Szeged365 napi pakk támogatója a szegediek álommanója, a Matrackuckó!

ŐKET KÖSZÖNTSD NÉVNAPJUKON

Diána, Főbe, József, Metód, Richárd, Rikarda, Timur.

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 136 éve született Slachta (Schlachta) Margit szerzetes, az első magyar női országgyűlési képviselő.
  • 115 éve látta meg a napvilágot Greta Garbo svéd színésznő. 
  • 105 éve született Simándy (Simándi) József operaénekes.
  • 103 éve született Pataki Ferenc olimpiai bajnok tornász. Patakinak köszönhető egyebek között, hogy az 1940-es években rohamos fejlődésnek indult Magyarországon a talajtorna.
  • 51 éve hunyt el Jimi Hendrix amerikai gitáros, énekes, szerző. Mind a mai napig valóságos kulturális ikonnak számít. Rajongók és kritikusok egyaránt elismerik kivételes tehetségét, sokak szerint Jimi Hendrix a valaha élt legjobb és legnagyobb hatású rockgitáros.
  • 98 éve felvették Magyarországot a Népszövetségbe.

FELHŐKKEL TARKÍTOTT ÉS SZELES LESZ A SZOMBAT

Szombaton északkeleten, keleten alakulhat ki elszórtan zápor, helyenként zivatar, és Szegedről is végleg visszavonulót fúj a szeptemberi nyár. Élénk, helyenként erős lökések kísérhetik az északnyugati szelet. Hajnalban 7-15 fokot mérhetünk, néhol pára-, ködfoltok jelenhetnek meg. Délután 20-25 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

BOROZÁS A SZENT ISTVÁN TÉREN

A Szegedi Városkép és Piac Kft. most hétvégén újra megrendezi a legutóbb nagyot pörgő Szent István Téri Borpiacot. Extra jó hír: kinyit az Öreg Hölgy is, szombaton és vasárnap 11 és 16 óra között ismét a magasból lehet gyönyörködni a borozó szegediek nyújtotta látványban.

KÉZMŰVES-KAVALKÁD A BÁRKÁN

Szombaton újra kiköt a Bárka Kézműveskikötő. A helyszín ismét a Felső-Tisza parti Foka lesz, mint a főszervező Mocselini Rudolftól megtudtuk, több meglepetést is tartogat a régi-új kézművesvásár, tehát érdemes lehet kilátogatni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb