Közélet

“Remény hangja harang” jelzi a Szegedi Felnőtt Onkoterápiás Klinikán, ha meggyógyul valaki

A szegedi Velünk vagy Bogi Csoport összefogásából ismét egy különleges “Remény hangja harang” érkezett Szegedre – közölte a Rádió 88 – cal Gyaraki Zsuzsa, a csoport vezetője. Egy harang már van egyébként a Szegedi Gyermekklinikán is, ugyanezzel a céllal: akkor szólal meg, ha egy beteg kezelése a végéhez ért.

ÁPRILIS VÉGÉN TETTÉK KI AZ ELSŐ HARANGOT SZEGEDEN

Megható kezdeményezést tett április végén a Reménysugár – a Dél-Alföldi Haematológiai És Onkológiai Gyermekbetegekért Alapítvány, a Velünk vagy Bogi Csoport képviselőivel karöltve, akik összefogásának köszönhetően egy harangot függesztettek ki a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekklinikájának Onkohematológiai Osztályán. Azóta mindig, amikor egy gyermek sikeres terápiáját követően elhagyja a klinikát, megkondul a harang.

A kezdeményezésről akkor Dr. Kovács Dénessel, az intézmény szakpszichológusával, a Reménysugár Alapítvány kuratóriumának elnökével beszélgettünk:

SZEGED MELLETT DEBRECENBEN IS VAN MÁR

Az első harang tehát idén áprilisban a Szegedi Gyermekklinika Onkohematológiai osztályára került, a másodikat Debrecenbe vitték el. A harmadik harang a hétvége óta ismét Szegeden, a Felnőtt Onkoterápiás Klinikán kapott helyet. A harang akkor szólal meg, ha egy beteg kezelése a végéhez ért.

Kívánjuk, hogy minél többször, minél gyakrabban konduljon meg a harang mindhárom helyszínen! Mielőbbi teljes felépülést kívánunk a cikkünkben szereplő intézmények betegeinek!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb