- Hirdetés -

BlogSzegedi Arcok

Szegedi Hősök: a WBC bokszbajnoka, pénztáros a szegedi Tesco-ban, a meccspénzét pedig a szegedi gyermekonkológiának adta Magyar Kinga

- Hirdetés -

Magyar Kinga pár hete úgy megverte a WBC Francia Nemzetközösségi-övét birtokló szerb Olja Kljajic – ot, hogy a nemzetközi klasszisnak számító bunyós a negyedik menetben fel kellett, hogy adja a mérkőzést. Hogy mit csinál ilyenkor 10-ből 9 ökölvívó? Ünnepel és számolgatja a meccspénzét. Velük szemben a szegedi Magyar Kinga fogta az összeget és az utolsó forintig bevitte az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika onkológiai osztályának. Azt mondtuk már, hogy amikor nem a ringben vagy a teremben van, a rókusi Tesco-ban dolgozik napi 8-9 órában?

EGY ÚJABB SZEGEDI HŐS: MAGYAR KINGA

Vannak emberek, akiknek annyira inspiráló az életútja, hogy egyszerűen úgy érezzük, meg kell, hogy mutassuk őket Nektek, a Szeged365 olvasóinak. Erre találtuk ki a Szeged365 indulásakor a Szegedi Hősök szériát, amelynek következő cikkében egy igazi szegedi példaképpel, a WBC újdonsült váltósúlyú frankofón bajnokával, Magyar Kingával foglalkozunk.

A CÍMMECCSÉRT KAPOTT PÉNZ TELJES ÖSSZEGÉT BEVITTE A GYERMEKONKOLÓGIÁRA A 10 MECCS ÓTA VERETLEN A SZEGEDI BOKSZTÜNDÉR

Magyar Kinga szeptember 3-án, Olja Kljajic ellen hódította el a WBC Francia Nemzetközösségi-övét, a Francophone-t, aki a negyedik menet után már nem tudta folytatni a mérkőzést. A 10 meccs óta veretlen Kinga a meccsért kapott teljes összeget az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika onkológiai osztályának ajánlotta fel.

Nem csinált belőle sajtóeseményt, csinnadrattát vagy bármiféle show-t, csak fogta és bevitte a pénzt.

“Kinga úgy gondolja, hogy az igazi bajnokok odabent, az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika onkológiai osztályán harcolnak, nem a ringben” – nyilatkozta pár napja Simon Zsolt, a szegedi WBC bajnok edzőjétől és menedzsere. Az alábbi, hétfőn lőtt képet is tőle kaptuk, Kinga itt Dr. Kovács Dénessel, a Reménysugár Alapítvány Szeged kuratóriumi elnökével látható, a háttérben a szörnyű betegségből felépült kis szegedi harcosok portréival:

KINGA 17 ÉVES VOLT, AMIKOR ÖSSZEFUTOTTAK

“17 évesen a munkahelyemen ismertem meg Zsoltot, az ő hívására mentem le először a terembe” – magyarázta Kinga az M4 Sportnak adott hétfői interjújában. Évekig amatőrként versenyzett, majd amikor ez véget ért, egy évig nem ment le az edzőterembe. “Akkoriban szerelmes voltam, és ahogy az lenni szokott, minden mást kizártam.” Mint mesélte, egy évvel később találkozott újra Zsolttal, aki újra rábeszélte, próbálja meg az ökölvívást. Parádés ötlet volt.

NAPKÖZBEN A TESCO-BAN DOLGOZIK, MELLETTE HETI 10 ALKALOMMAL EDZ

Míg külföldön valóságos sportolói “istállókban” trenírozzák a tehetségeket, a magyar valóság egészen más. “A fő munkahelyem továbbra is egy ismert hipermarket és a napi 8-9 óra munka mellett minden szabadidőmben igyekszem a boksszal foglalkozni” – magyarázta Kinga az M4 Sportnak. Mint mondta, minden felkészülés első fázisa az alapozás, ami futásból és erősítő gyakorlatokból áll, ezután jönnek a technikai edzések és a sparringok. Arra nagyon figyelnek, hogy a heti tíz alkalom mindig meglegyen ebben az időszakban. Zsolt itt hozzá tette, hogy Kinga minden nap szorgalmasan, de legalább egy héten hatszor két és fél órát edz, ami tiszteletre méltó és bizonyítja az elhivatottságát.

NEHÉZ VOLT A KEZDÉS, ÖTBŐL NÉGY MECCSÉT VESZTETTE EL KINGA

Kinga profi karrier-rajtja sem mindennapi sztori, nem indult makulátlanul: öt mérkőzés mellett négy vereség, aztán egyik győzelem a másikat követte és jelenleg tíz meccs óta nem talált legyőzőre. Zsolt szerint az embert próbáló kezdés főként menedzseri hibáknak tudható be, akkoriban egy másik szakember egyengette Kinga útját, a jelek szerint nem túl okosan. Mint az újdonsült WBC bajnok mesélte, volt, hogy két súlycsoporttal feljebb lévő ellenfélhez vitték bokszolni, de nem bánja, mert ebből is erőt tudott meríteni és tanulni. A szegedi ökölvívólány azóta 10 meccses győzelmi szériában van, pár hete pedig az egyik legnagyobb szervezet övét elhódítva verte meg a WBC Francia Nemzetközösségi-övét birtokló szerb Olja Kljajic – ot.

KICSIT CSALÓDOTT VOLT A CÍMMECCS UTÁN

Kinga egyértelműen dominálta a szerb lány elleni meccset, aztán a negyedik menetben egy állítólagos bicepszsérülés miatt az ellenfele fel kellett, hogy adja a küzdelmet. Kinga egy kicsit csalódott volt, mint az M4 Sportnak magyarázta:

“Tele voltam adrenalinnal, de úgy emlékszem, hogy Zsolt azt kérte, váltsak tempót és még nagyobb ütéseket vigyek be. Szerintem le tudtam volna zárni a meccset az ötödik menetben. Most egy kicsit csalódottak voltunk, mert tíz menetre készültünk, nagyon sajnálom, hogy Olja nem tudta folytatni”

VILÁGBAJNOKI ÖV ÉS EGY KIS FOLLOW THE FLOW

Kinga és Zsolt tegnap újra elkezdték az edzéseket, mint mesélték, klassz érzés volt, amikor a napokban még egy hivatalos gratuláció is befutott a WBC vezetőségétől, postán. “Gratuláltak, hogy Kinga a WBC-bajnoka és a WBC-család tagja. Elkezdtük a tárgyalásokat, hogy mikor és hogyan tudnánk megvédeni ezt az övet, mert számunkra ez nagyon fontos” – magyarázta a szegedi bokszmenedzser. Fél évük van megvédeni az övet, de Kinga már hamarabb szeretne a kötelek közé lépni. “Jelenleg a WBC-világbajnoki kihívói státuszának hatodik helyén állok, szeretnék kötelező kihívó lenni és világbajnoki címmeccsen bokszolni” – zárta az M4 Sportbak adott interjút Magyar Kinga.

Apropó, az megvan, hogy Kinga mindig erre a dalra vonul be? Azt mesélte, olyan a szövege, mintha az ő életútjáról írták volna:

Forrás: M4 Sport

Fotók: Magyar Kinga, Simon Zsolt

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb