MindenmásVideo365

Napi Trash: tömegbunyó a hármas határnál, Szegedtől 25 kilométerre (videóval)

Hála Nektek, a Szeged365 olvasóinak ezen a héten sem maradt üresen a Napi Trash rovatunk, a Zsófi által küldött videóban a Kübekháza – Majdány – Óbéba háromszögön lévő hármashatár szerb részén megy a tömegbunyó. Nem is kicsit, a hozzánk beküldött, kikindai illetőségű Facebook oldalra feltöltött felvételen az látszik, ahogy a Magyarmajdány-Rábé településen tartózkodó illegális bevándorlók…

A videót sajnos az oldal adatvédelmi beállításai nem engedik beágyazni, azonban IDE kattintva elérheted, amíg nem törlik.

Az olvasónk szerint egyébként nem ritka a jelenség, mint írja, az utóbbi években több ismerőse is elköltözött a településről a különféle attrocitások miatt. Bár a helyi rendőrség rendszeresen elszállítja a migránsokat az innen legtávolabb eső szerbiai befogadóközpontok valamelyikébe, a taxisok és az embercsempészek pár napon belül visszafuvarozzák őket. Zsófi a nekünk küldött e-mailben arról ír, szélmalomharc megy, tavaly éppen ezért ők is elköltöztek, a jóval nyugisabb Magyarkanizsára.

RÁBÉ, A TELEPÜLÉS, AMI LASSAN ÚGY NÉZ KI, MINTHA A MAD MAX FORGATÁSÁRA KÉSZÜLNÉNEK

A Szegedtől 25, Kübekházától mindössze pár kilométerre lévő, határ menti Magyarmajdány-Rábé (a kettő közigazgatásilag egy településnek számít) helyzetével bővebben az év elején foglalkoztunk, egy korábban ott élő, de Szegedre költözött olvasónk segítségével.

Mint Krizsán-Patyik Tímea portálunknak elmesélte, a még mindig Rábén lakó mamája arról számolt be, hogy…

  • éjszaka vonulnak az illegális bevándorlók, mennek házról-házra,
  • dörömbölnek be az ajtókon,
  • nyitogatják a kilincseket, azt nézik, hogy lakik – e valaki az adott házban, vagy sem.
  • Ha üresen álló házat találnak, egyszerűen beköltöznek, de Tímea elmondása szerint az sem állítja meg őket, ha laknak a házban, bemennek melegedni vagy aludni, amíg a tulaj haza nem ér, és ki nem tessékeli őket.

A leghorrorisztikusabb eset az volt, amikor felgyújtották (!!) Timi nagymamájának házát. Az eset az alábbi cikkünkben vár Rátok, helyszíni beszámolókkal és videókkal megspékelve:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb