Közélet

The Dobrev-bus is coming: a Széchenyi térre gurult a DK miniszterelnökjelöltje (frissítve)

Megláttuk Dobrev Klára DK arculatba csomagolt, a saját maga óriásképével branding-elt buszát és eszünkbe jutott a Vengaboys ikonikus slágere, a “We like to party” refrénje.

“The Venga bus is comin’ and everybody’s jumpin’
New York through San Fransisco
An interstate free disco
.”

Venga-bus helyett szerdán Klára-bus gurult be a Széchenyi térre. Sőt, az ezredforduló kedvenc rágógumi-slágerének refrénjével ellentétben diszkó sem volt, Dobrev Klára viszont annál inkább, megspékelve a címben említett szép nagy, kék busszal, a jelöltet promózó kisvideókat futtató LED fallal, heroikus zenei bejátszásokkal, szakadó esővel és sok-sok nyugdíjas hölggyel. Villámösszefoglaló a SZIN-partyhuszár ex-miniszterelnök feleségének szerda délutáni, szegedi látogatásáról.

BINSZKY JÓZSEF ISMÉT BELEÁLLT SZABÓ SÁNDORBA

A showman szerepét a DK EP képviselője, Róna Sándor vállalta magára, ő volt az, aki előbb az 1-esben induló Binszky Józsefet, majd Gyurcsány Ferenc feleségét színpadra hívta. Az előbbi egy nem túl ízléses “Szabó Sándorozással” kezdte beszédét, felelevenítve a Partizán hétfő délutáni vitaműsorát. Kifejtette, hogy ellenfelével szemben neki van programja, illetve azt, hogy szerinte a Botka László támogatta Szabó Sándor a hétfői vitán is elismerte, hogy “nem tett semmit Szegedért.”

DOBREV KLÁRA, ÍGÉRETEK, ESŐ, MÉRGES BÁCSI

A szegedi DK-jelöltet Dobrev Klára követte, kék esőkabátban, elég nagy lendülettel. A miniszterelnökjelölt-aspiráns többek között arról beszélt, hogy…

  • túl kevés az egyetemista mert szerinte a szülőknek nincs pénze taníttatni a gyerekeket,
  • ígért egy kis nyugdíjemelést,
  • rezsi-csökkentő panelprogramot,
  • és azt, hogy 8 hónap múlva már ő lesz a miniszterelnök.

Balhé a rendezvényen nem volt, leszámítva az égiek többszöri közbeavatkozását (újra meg újra elkezdett esni) és egy idősebb urat, aki azt kiabálta, hogy “ugyanúgy hazudsz, mint a férjed”. Az esemény végén érkezett a Gyurcsány Ferenc látogatásairól ismerős politikus-simogatóval egybekötött végtelenített szelfi-pont, ezúttal természetesen Dobrev Klárával.

A rendezvényről Binszky József végig élőzött (pontosabban, a Facebook oldalának egyik adminja), ha kíváncsi vagy a teljes eseményre, IDE kattintva találod meg.

FRISSÍTVE: BINSZKY SZERINT NEM LESZ MÁSODIK FORDULÓ, DOBREV TORONYMAGASAN VEZET

The show must go on, a tegnapi rendezvényt követően ma sajtótájékoztatót tartottak a szegedi DK székházában, ahol egy igazán bátor kijelentés is elhangzott.

Binszky József, a DK képviselőjelöltje azt mondta, információi szerint Dobrev Klára nagy fölénnyel vezet az ellenzéki előválasztáson.

A szegedi politikus úgy látja, nem lesz szükség második fordulóra sem, mivel Gyurcsány Ferenc felesége megszerzi a szavazatok több, mint 50%-át. A képlet pedig ilyenkor egyszerűbb, mint DK-s busszal beállni a Széchenyi tér közepére: ha valamelyik miniszterelnök-jelölt az első fordulóban a szavazatok több mint felét megszerzi, akkor megnyerte az előválasztást. 

Fotók: Török Kornél, Szeged365

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb