Közélet

Tovább kúsznak felfelé a számok: 526 új fertőzöttet igazoltak országosan, Szegeden és környékén harmincat

526 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 819 547 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – olvasható a kormányzati koronavírus tájékoztató portálon. Szegeden és környékén 30 új fertőzött lett. Elhunyt 2 beteg, így az elhunytak száma 30 145 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 781 442 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 7 960 főre emelkedett. 411 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 48-an vannak lélegeztetőgépen. Az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért kérjük őket, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást mielőbb. A beoltottak száma 5 869 259, közülük 5 600 425 fő már a második oltását is megkapta, 667 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. 

FOLYTATÓDIK AZ ISKOLAI OLTÁSI AKCIÓ

Ezen a héten visszatérnek az oltóorvosok az iskolába, hogy beadják a második oltásokat a tanév elején beoltott diákoknak. Emellett ez a még beoltatlan 12 év feletti diákok számára is újabb lehetőség az oltás felvételére.  Az átoltottság további növelése és a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyásának megelőzése érdekében az internetes időpontfoglalóban a határidőn túli, valamilyen oknál fogva elmaradt második oltásokra is lehet már időpontot foglalni. Tehát így az is könnyen be tudja pótolni a második oltását, akinek már korábban fel kellett volna vennie azt, de elmulasztotta. 

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: my review here
'Fel a tetejéhez' gomb