Mindenmás

Új IT fejlesztő és szolgáltató központot nyit Szegeden a Cosmo Consult

Budapest és Sopron után Debrecenben, illetve Szegeden nyitja meg új IT fejlesztő és szolgáltató központjait az üzleti informatikai megoldásokat nyújtó Cosmo Consult csoport magyar leányvállalata – jelezte Polocz Anett, a cég magyarországi ügyvezetője.

Polocz Anett a Cosmo Consult IT fejlesztő és szolgáltató központjának debreceni átadásán rámutatott: a német anyavállalat magyarországi cége jelenleg több mint 130 munkatársat foglalkoztat, a debreceni és a szegedi irodanyitással ötvennel bővül a létszám, de további fejlesztéseket is terveznek.

275 MILLIÓ FORINT TÁMOGATÁST NYÚJT ERRE A KORMÁNY

Az eseményen továbbá Sztáray Péter András, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős államtitkára az egyik legfontosabb iparágnak nevezte a szolgáltató szektort, jelezve, hogy a Cosmo Consult ötven új munkahelyet teremtő debreceni, illetve szegedi szolgáltató központjainak 785 millió forintos beruházási összköltségét 275 millió forinttal támogatja a kormány. Sztáray Péter András azt mondta, a szektorban foglalkoztatottak 81 százaléka felsőfokú végzettségű, az átlagéletkor 32 év, és 36 idegen nyelven nyújtanak támogatást ügyfeleiknek.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb