Mindenmás

Vannak gondok Vásárhelyen: az ablakon keresztül öntik a fekáliát a játszótérre

Csütörtök délután utcafórumot tartott Mezei Vidor, a Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke Hódmezővásárhelyen. A Szabadság téren lakók arra panaszkodtak, hogy az önkormányzat nem foglalkozik velük, az épületek csak pusztulnak, és sok helyen életveszélyessé vált a környezet – írja a Promenád24.

A vásárhelyi portál szerint több lakó elmondta, hogy sok a probléma a Szabadság téren, azonban nem mernek bejelentést tenni, mert félnek, hogy megemelik a lakbéreket. Mint mondták, a bérházak padlástere tele van kukacokkal, a cserép leesik, rengeteg a patkány és a csótány, azonban senki nem tesz ezek ellen semmit.

FEKÁLIA, AZ ABLAKON KERESZTÜL, EGYENESEN A JÁTSZÓTÉRRE

A fórumon továbbá arra is érkezett panasz, hogy az egyik lépcsőházban drogozás és illegális szerencsejátékozás folyt, de az esti bulizás és veszekedés is a panaszlistára került. Ez azonban mind semmi ahhoz képest, ami az egyik játszótér melletti lakásban történik: a lakó vécéje elromolhatott, ezért a salakanyagot az ablakon keresztül a játszótérre önti. A lakosok elmondták, hogy már többször felszólították az illetőt az illemhely megjavíttatására, azonban ő továbbra sem engedi be a szerelőket.

BEÁZÓ FÜRDŐSZOBA, LOPÁS ÉS RONGÁLÁS

Érkezett jelzés továbbá arra, hogy az egyik lakás fürdőszobája beázik, és eláztatja az alatta lévő ingatlant. Beszámoltak továbbá lopásról, kerékpárok rongálásáról, illetve hiányolják a parkolóból a közvilágítást. Egyik lakó a csótányirtásban is segítséget kért, azonban erre sem kapott választ az illetékesektől. Elmondta, hogy mindent időben és rendesen fizettek, de semmi segítség sem érkezett. A nő hozzátette, hogy a lépcsőházban elromlott a világítás is, azt sem javítja meg senki. Az összegyűltek egybehangzó véleménye szerint a hibák bejelentésével senki sem szokott foglalkozni. Mezei Vidor a fórumon elmondta, hogy rögzítették a panaszokat, és mindent el fognak követni, hogy az önkormányzat illetékeseit munkára bírják, hiszen komoly, életveszélyes problémák merültek fel a Szabadság téren.

Nem kell Vásárhelyig menni egyébként a hasonló sztorikért, van Szegeden is bőven:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb