Mindenmás

Szegedi Ítélőtábla: börtönben marad az a férfi, aki bosszúból leütötte, majd felakasztotta a barátját, mert az lopott az anyjától

A Szegedi Ítélőtábla az ügyészség indítványával egyezően továbbra is börtönben tartja azt a férfit, aki bosszúból leütötte, majd felakasztotta barátját, hogy az öngyilkosságnak tűnjön.

Az Ügyészség közleménye szerint a férfi 2016 nyarán akként próbálta megleckéztetni a szülei sérelmére elkövetett lopás miatt a barátját, hogy megvárta őt este a tanyáján, majd leütötte őt és felakasztotta úgy, hogy a sértett önakasztásának látszatát keltette. Miután úgy vélte, hogy áldozata életét vesztette, a helyszínt elhagyta.

A FÉRFIT MEGMENTETTÉK, DE MARADANDÓ AGYI KÁROSODÁST SZENVEDETT

A sértett életét az mentette meg, hogy őt az élettársa megtalálta, majd az időközben értesített mentősök újraélesztették. Az elkövető magatartása következtében a sértett maradandó, hangszálbénulással járó és agyi oxigénhiányos károsodást szenvedett. Az elsőfokú ítélet nem emelkedett jogerőre, mert az ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentett be elsődlegesen felmentés, másodlagosan a kiszabott büntetés enyhítése érdekében.

BÖRTÖNBEN MARAD AZ ELKÖVETŐ

Miután időszerűvé vált a letartóztatás indokoltságának felülvizsgálata, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a Szegedi Ítélőtábla felé indítványozta a kényszerintézkedés további fenntartását, mert megítélése szerint a vádlottal szemben kiszabott hosszú tartamú szabadságvesztésre figyelemmel továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. A Szegedi Ítélőtábla egyetértett a fellebbviteli főügyészség indítványával és a férfi letartóztatását továbbra is fenntartotta. Az ítélet ellen bejelentett fellebbezések tárgyában az ítélőtábla a későbbiekben hoz döntést. A Kecskeméti Törvényszék emberölés bűntettének kísérlete miatt 8 év szabadságvesztésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte az elkövetőt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb