Szegedi Arcok

Magasan szálltak a kicsik a Szent-Györgyi Albert Agórában – több tízezren emelték ma gyermeküket a magasba

Ismét több mint tízezren emelték gyermeküket a magasba országszerte egy időben szombaton – közölte a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom az MTI-vel. A felhívásukra meghirdetett Gyereket a magasba! akciót Budapesten kívül 36 településen, többek között Szegeden, Debrecenben, Miskolcon, Nyíregyházán, Székesfehérváron, Veszprémben és Sopronban tartották meg, mifelénk a Szent-Györgyi Albert Agórában emelték magasba a kicsiket.

Gyerekeket emelnek a magasba a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Családbarát Magyarország szervezésében a Szent-Györgyi Albert Agórában Szegeden 2021. szeptember 25-én. A IV. Budapesti Demográfiai Csúcs mellékrendezvényeként a gyerekvállalásra, a családalapítás fontosságára hívják fel a figyelmet a résztvevők. MTI/Rosta Tibor

A HŐSÖK TERÉN VOLT A FŐESEMÉNY

A budapesti Hősök terén a családokkal együtt emelt Dudás Miklós világbajnok kajakozó, olimpiai hatodik helyezett; Szatmári András olimpiai bronzérmes kardvívó és Wunderlich József, a Pál utcai fiúk musical sztárszínésze. Mohay Bence, az esemény házigazdája többek között a Szent-Györgyi Albert Agórát is kapcsolta és élő bejelentkezéssel mutatták meg, hogy több nagyvárosban és az erdélyi Csíkszeredában hogyan ünnepelték a gyerekeket a családok. A szombati rendezvényen a fővárosi fellépők közül a Bogár Muzsika gyerekzenekar, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, valamint Szabó Balázs bandája szórakoztatta a résztvevőket.

Mint írták: a 2018 óta minden évben megrendezett Gyereket a magasba! akció lényege, hogy egyszerre, egy időben minél több gyereket emeljenek magasba szüleik, bárhol is éljenek az országban vagy a határon túl. A rendezvénnyel a mozgalom a “gyerekvállalás, a családalapítás fontossága mellett áll ki, felmutatva, hogy a gyerek örök érték, és családban élni jó!” – fogalmaztak.

SZEGEDEN AZ AGÓRA VOLT A HELYSZÍN

A Gyereket a magasba! akciót Budapesten kívül 36 településen, többek között

  • Szegeden,
  • Debrecenben,
  • Miskolcon,
  • Nyíregyházán,
  • Szegeden,
  • Székesfehérváron,
  • Veszprémben,
  • és Sopronban tartották meg.

Az eseményt az idén a Családbarát Magyarországgal együttműködésben szervezte meg a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. A rendezvény fővédnöke Böjte Csaba ferences szerzetes – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb