Mindenmás

Napi pakk: visszatér az ősz, nagy szabású rendőrségi akció indul mától Szegeden

Indul egy újabb hét, telis-tele remek lehetőségekkel és újabb élményekkel a Napfény Városában. A Garfield-féle “utálom az egész hétfőt” hangulat már lejárt lemez, dobj be egy jó erős kávét és élvezd a hét első napját!

Tökéletes alvás, kirobbanó energia a reggelekhez! Az előző két tényező és a Szeged365 napi pakk támogatója a szegediek álommanója, a Matrackuckó!

SZEGED365 NÉVNAPOSOK, ÉVFORDULÓK, MA SZÜLETETT BÁRÁNYKÁINK

Boldog névnapot kívánunk Nektek: Adalbert, Albert, Vince, Adolf, Károly, Krisztián, Damján, Damos, Florencia, Florentin, Florentina, Kósa, Kozima, Kozma, Mirabella!

Néhány jeles dátum, amely a mai naphoz köthető:

  • Ma van az Idegenforgalom Világnapja,
  • 488 éve született Báthory István erdélyi fejedelem, Lengyelország királya,
  • 249 éve pedig Kisfaludy Sándor költő (Himfy szerelmei).
  • Ma lenne kereken 100 éves Jancsó Miklós, Kossuth-díjas filmrendező, akinek többek között a Nekem lámpást adott az Úr Pesten és az Anyád, a szúnyogok című zseniális filmeket is köszönhetjük. Nomeg a szintén nemrég születésnapos “Kapa” karakterét:

GAME OVER, INDIÁN NYÁR

Hétfőn már csak az északkeleti tájakon számíthatunk napos időre, máshol sok lesz a felhő, így keveset látjuk majd a napot Szegeden is. Délelőtt főként az északi és középső tájakon, később már délebbre is számítani kell esőre, záporok, zivatarok kialakulására, a Dunántúlon kisebb körzetekben jelentős mennyiség is hullhat.

  • A csapadék pontos térbeli eloszlása még bizonytalan, viszont az előrejelzések szerint néhány helyen megélénkülhet a keleties szél.
  • A reggeli órákban 7 és 15 fok között alakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 28 fok között várható. Délkeleten, keleten lesz a legmelegebb.

NAGY SZABÁSÚ RENDŐRSÉGI, ELLENŐRZÉSI AKCIÓ INDUL MÁTÓL

Huszonötödik alkalommal ellenőrzik közúti mérésekkel a gépkocsik környezetvédelmi állapotát hétfőtől péntekig Budapesten és három vidéki nagyvárosban, többek között Szegeden – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vasárnap. Szegeden mától öt helyszínen mennek majd a szúrópróbák, az akcióban kiszűrt, kirívóan rossz állapotú, erősen szennyező gépkocsival közlekedőknek két hónapon belül időszakos műszaki-környezetvédelmi vizsgálaton kell majd megjelenni a járműveikkel. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb