Kikapcs

Átöltöznek a szegedi Rotschild Klára-kiállítás próbababái: készülnek a Múzeumok Őszi Éjszakájára

Átöltöznek a szegedi Rotschild Klára-kiállítás próbababái: őszi kollekciót öltenek magukra a hűvösebb idő beköszöntével a Fekete házban. Így több, mint tíz új ruhakölteményt tekinthetnek meg az érdeklődők október 2-től, a Múzeumok Őszi Éjszakájától kezdődően – írja a múzeum sajtóközleményében.

Beköszöntött az igazi ősz, így eljött az ideje, hogy őszi kollekcióba bújjon a Rotschild-kiállítás több, mint tíz bábuja. A Fekete házban látható kiállításon a napokban öltöztetik át ezeket a bábukat, hogy már őszi hangulatban fogadhassák a látogatókat a Múzeumok Őszi Éjszakáján, október 2-án. Így azoknak is érdemes ismét ellátogatni a tárlatra, akik már korábban jártak a kiállításon, hogy megnézhessék az újabb ruhacsodákat.

DANKÓ PISTA KOTTÁI ÉS SISI-TÁRLAT

A Múzeumok Őszi Éjszakáján 18-23 óra között várják majd az érdeklődőket a Móra Ferenc Múzeumban, a Fekete házban és a Vármúzeumban most szombaton. A Móra Ferenc Múzeumban bemutatják Dankó Pista eredeti kottáit, valamint rendhagyó tárlatvezetésekkel, előadásokkal készülnek a Sisi-kiállítás kapcsán. Az egész este folyamán lehet majd detektív játékot játszani és felmenni a Móra-múzeum tetőkilátójára. A Fekete házban tárlatvezetéseken vehetnek részt a látogatók a Rotschild-kiállításon, ahol megismerhetik Rotschild Klára lenyűgöző pályafutását és életét. Sinkó János festőművész tárlatán szintén vezetésekkel és múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várják az érdeklődőket az este folyamán.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb