Mindenmás

Napi Trash: 40 köbméternyi hulladékra gyújtott rá egy Csongrád-Csanád megyei férfi

10 hónapon át gyűjtögette a különféle háztartási elektronikai gépeket, majd fogta magát és felgyújtotta a mintegy 40 köbméternyi hulladékot egy Csongrád-Csanád megyei férfi. A környezetszennyező prosztóságnak (bocs) nem lett jó vége, a rendőrség lakossági bejelentésre jelent meg az elkövető által bérelt tanyán, az eljárás már folyamatban is van.

Mint az ügyészség közleménye írja, a vádirat szerint a vádlott az egyik megyebeli falu külterületén bérelt tanyán végzett felújítási munkálatokat. A férfi 2020. októberét megelőzően,mintegy 10 hónapon keresztül gyűjtött be többek között háztartási elektronikai gépeket a környékről, amelyektől azok birtokosai meg kívántak válni. A vádlott ezt követően többek között…

  • hűtőgépek oldalfalait,
  • klímaberendezések alkatrészeit,
  • rugós ágybetéteket,
  • fémhulladékot égetett a tanyán.

SZÓLTAK A SZOMSZÉDOK, JÖTTEK A RENDŐRÖK

A rendőrség 2020. október 9. napján lakossági bejelentésre jelent meg az ingatlanon és indított eljárást. A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a vádlott által elégetett hulladékok alkalmasak voltak a talaj és a levegő veszélyeztetésére, s az általa folytatott égetés során számos rákkeltő anyag került a levegőbe. A vádlott egyébként a hulladék gyűjtésére, tárolására, valamint hasznosítására hulladékgazdálkodási engedéllyel nem rendelkezett.

A járási ügyészség a vádlottat hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb