Közélet

Csúcstalálkozó Szeged mellett: Szijjártó Péter Aleksandar Vulin, szerb belügyminisztert fogadja Kiskundorozsmán (frissítve)

Pont egy hete Orbán Viktor látogatott el Andrej Babiš, cseh kormányfő társaságában Szeged mellé, most pedig Szijjártó Péter Kiskundorozsmán fogadja Aleksandar Vulin szerb belügyminisztert.

Szijjártó Péter nem sokat mondott el a találkozó részleteiről Facebook posztjában, mindössze ennyit írt: “ami itt következik, az történelmi”. A találkozó egyébként feltehetőleg a Magyarországot és Szerbiát összekötő földgázvezeték építési munkálatairól fog szólni, amelynek a fejlesztése most zárult.

MAGYARORSZÁG GÁZELLÁTÁSA A KÖVETKEZŐ 15 ESZTENDŐRE BIZTOSÍTOTT

“Új megállapodásra volt szükség, hosszú ideig tárgyaltunk és hétfőn meg is tudtuk kötni az új időszakra vonatkozó szerződésünket, ami a holnapi naptól hatályos. Magyarország gázellátása a következő 15 esztendőre biztosított” – emelte ki Szijjártó Péter a megnyitón, majd hozzátette, hogy évente több mint 4,5 milliárd köbméter gázt vásárolunk két útvonalon, az eddiginél kedvezőbb áron. Szijjártó Péter azt is elmondta, hogy a kiépült szerb-magyar gázvezetéken évente 8,5 milliárd köbméternyi gázt tudunk Magyarországra szállítani, majd kihangsúlyozta, hogy holnap, azaz pénteken reggel 6-kor megkezdődik a kereskedelmi forgalmazás ezen az interkonnektoron.

Még több részlet:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb