Közélet

Előválasztás ’21: Szabó és Mihálik nyert Szegeden, Dobrev még mindig vezet, Budapesten már szeptemberben Karácsony van

Szegeden Szabó Sándor és Mihálik Edvin húzta be az előválaszást, az előbbi nagyon komoly fölénnyel vert rá DK-s kihívójára (73 kontra 26 százalék). A választókerületek közel felének van meg az eredménye az ellenzéki előválasztáson, Dobrev Klára vezet, Karácsony Gergely feljövőben van, Fekete-Győr András pedig valószínűleg már a whisky-s üveget szorongatja. Mutatjuk a legutóbbi eredményeket.

A négy Csongrád-Csanád megyei választókörzetből pont a két szegedinek van meg az eredménye, az 1-esben tarolt a Botka László támogatta Szabó Sándor, a 2-est pedig a momentumos Mihálik Edvin vitte el.

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYE, 1-ES VK.:

(73.2%) Szabó Sándor – Jelölő szervezet: MSZP-Párbeszéd , Támogató pártok: Momentum, LMP, MMM , Választott frakció: MSZP

(26.8%) Binszki József – Jelölő szervezet: DK , Támogató pártok: Jobbik , Választott frakció: DK

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYE, 2-ES VK.:

(50.4%) Mihálik Edvin Máté – Jelölő szervezet: Momentum , Támogató pártok: MSZP-Párbeszéd , Választott frakció: Momentum

(30.8%) Tóth Péter – Jelölő szervezet: Jobbik , Támogató pártok: DK, LMP , Választott frakció: Jobbik

(18.8%) Tóth Szabolcs – Jelölő szervezet: MMM , Támogató pártok: , Választott frakció: Momentum

A miniszterelnök-jelöltek közül itt Dobrev Klára vezet (2189), kicsivel Karácsony Gergely előtt (1957), harmadik Márki-Zay Péter (1881).

DOBRREV KLÁRA VIDÉKEN TAROL, BUDAPESTEN MÁR SZEPTEMBER VÉGÉN BEKÖSZÖNTÖTT A KARÁCSONY, FEKETE-GYŐR ANDRÁS DISLIKES THIS POST

Tényleg nem lennénk Fekete-Győr András helyében, aki úgy érezheti most magát, mintha egy végtelenített Partizán-interjún venne részt. Jakab Péter is szomorúan kavargathatta a lecsót szerda este, azonban Hódmezővásárhely polgármestere biztos, hogy eldurrantott pár pezsgőt mára virradóan. 50 választókerület hivatalos eredménye után a miniszterelnök-jelölti verseny állása százalékos arányban:

  1. Dobrev Klára: 33,67 százalék
  2. Karácsony Gergely: 28,83 százalék
  3. Márki-Zay Péter: 21,36 százalék
  4. Jakab Péter: 12,44 százalék
  5. Fekete-Győr András: 3,71 százalék

Az eddigi adatok alapján a DK adhatja az ellenzéknek a legtöbb jelöltet jövőre, a Párbeszéd pedig mostanra beelőzte a lassan tényleg a kuka szélén lógó MSZP-t.

  • Demokratikus Koalíció: 17 képviselő
  • Jobbik: 11 képviselő
  • Momentum: 9 képviselő
  • Párbeszéd: 5 képviselő
  • MSZP: 4 képviselő
  • LMP: 4 képviselő

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb