Mindenmás

Napi pakk: hidegfrontot hoz a szeptember utolsó napja, már épül a Szeged Eye a Széchenyi téren

Ma van szeptember utolsó napja és amilyen gyorsan elsuhant ez a hónap, olyan gyorsan robogott be ma a hidegfront Szegedre. Ennek köszönhetően egy kicsit borongós napnak nézünk elébe, viszont már épül a Szeged Eye, ami kárpótol majd minket. Mutatjuk a nap legfontosabb híreit, itt a Szeged365 napi pakk!

Tökéletes alvás, kirobbanó energia a reggelekhez! Az előző két tényező és a Szeged365 napi pakk támogatója a szegediek álommanója, a Matrackuckó!

MAI NÉVNAPOSOK

Jeromos, Becse, Felícia, Honóra, Honória, Honorina, Honóriusz, Izméne, Jeronima, Laborc, Médea, Norina, Örs, Szofi, Szófia, Viktor, Zsófi, Zsófia.

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 173 éve látta meg a napvilágot Szentgyörgyi gróf Hugonnai Vilma szülésznő, az első magyar orvosnő.
  • 162 éve megszületett Benedek Elek író, újságíró, mesemondó.
  • 160 éve született ifjabb William Wrigley, a rágógumikirály. 
  • 93 éve született Elie Wiesel, Nobel-Békedíjas erdélyi származású amerikai író, egyetemi tanár.
  • 61 éve először mutatták be a Flintstones-t (magyarul Frédi és Béni, a két kőkorszaki szaki), az első, főműsoridőben sugárzott rajzfilmet. 
  • Ma ünnepli 24. születésnapját Max Verstappen holland autóversenyző, minden idők legfiatalabb F1 futamgyőztese, az első holland győztes. 

HIDEGFRONT SUHAN ÁT FELETTÜNK

Nagyon úgy tűnik, hogy a napsütésre még bizony várni kell, ugyanis nyugat felől szerdán egy hidegfront tört be az országba, ami lényegesen meghatározza a következő napok időjárását Szegeden. Az említett hidegfront csütörtökre éri el térségünket, emiatt többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, és többfelé várható eső, záporeső erős szél kíséretében.

MÁR ÉPÜL A SZEGED EYE

Hétfő este robogott be a szegedi Széchenyi térre az a bizonyos teherautó, amely roskadásig meg volt pakolva a jól ismert óriáskerék, a “Szeged Eye” elemeivel. Az egy napos pihenő után viszont most nagyon úgy tűnik, hogy szépen lassan elkezd kinőni a 10 emelet magas óriáskerék Szeged szívéből, ugyanis elkezdték összeszerelni a Napfény Városának elengedhetetlen karácsonyi elemét, a “Szeged Eye”-t.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb