Közélet

36 millió forintnyi eurót kapott volna migráns-szállításért, Szeged mellett fogták el

Fejenként 4000, összesen 100.000 eurónyi “fuvardíj” ütötte volna annak a holland férfinak a markát, akit szerda hajnalban csíptek fülön Szeged térségében, az 55-ös főúton. A magyar pénzben közel 36 milliós (EUR/HUF átlagár, 2021.10.01., a Forex International alapján: 359,14) jackpot helyett börtön lett a fizetsége, a Szegedi Járási Ügyészség már el is rendelte a delikvens letartóztatását.

AZ ÁSOTTHALMI ERDŐ MELLETT VETTE FEL A 22 FŐS CSAPATOT

Mint az ügyészség közleménye írja, a megalapozott gyanú szerint a szerdán hajnalban, a szerb-magyar zöldhatáron illegálisan átkísért 22 fős külföldi csoportot a gyanúsított a délutáni órákban az ásotthalmi erdőknél, megbízója utasításai alapján egy kisteherautóba felvette. Ezután az illegális határátlépőkkel Nyugat-Európába indult, azonban Szeged térségében az 55-ös főúton a rendőrség munkatársai megállították. Az intézkedés során a járműbe zsúfolódott 22 fő magát szír állampolgárnak vallotta, azonban sem személyazonosságukat, sem Magyarországon tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően tanúsítani nem tudták.

FEJENKÉNT 4000 EUÓT HELYEZTEK LETÉTBE, HA SIKERESEN ÁTVISZI ŐKET AZ ORSZÁGON

A Magyarországon való sikeres átjutás esetére a férfi és társai részére a migránsok még Szerbiában fejenként 4.000 eurót helyeztek letétbe, ismeretlen személynél.

A minősített embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés-elrejtőzés veszélyére, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája ügyeleti tevékenység keretében, a holnapi napon, telekommunikációs eszköz útján tartandó ülésén fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb