Mindenmás

Indul a hétvége: embercsempészt és 33 illegál határsértőt fogtak Szeged környékén

Embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád-Csanád megyében egy moldáv állampolgár ellen aki, 33 illegális migránst próbált jogellenesen Magyarország területére szállítani. A helyszín a “jól megszokott” Gyálarét – Röszke – Ásotthalom triász helyett Ruzsa volt.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség rendőrei – az Ásotthalom Mezőőrséggel együttműködve – állítottak meg egy magyar honosságú Citroen Jumper típusú kisteherautót, szombat hajnalban, 4 óra 25 perckor Ruzsa külterületén.

Nem volt magányos a moldáv állampolgárságú sofőr: mellette a járműben 33 határsértő pislogott az egyenruhásokra.

A migránsok szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Mint a hatósági közlemény írja, a rendőrök a jármű vezetőjét előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el.

NE CSINÁLD UTÁNA, MERT…

…úgy jársz, mint az a holland fickó, aki a beígért 36 millió forintnyi euró helyett börtönkosztot és sok-sok közös zuhanyzást fog kapni valamelyik magyar börtönben. Íme a legutóbbi bukta, alatta pedig egy rövid összesítő arról, hány évet lehet kapni egy kis “taxizásért.”

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb