Szegedi Arcok

Breaking: 11.30-kor eldől, megkapja-e a Nobel-díjat Karikó Katalin

Elindult a Nobel-hét, vagyis, október 4. és 11. között jelentik be, hogy kik kapják a 2021-es Nobel-díjakat. Elsőként ma az orvosi-élettani kategóriában hirdetnek nyertest Stockholmban, az esélyesek közé sorolják Karikó Katalin biokémikust, kutatóbiológust, a koronavírus elleni mRNS-alapú vakcina egyik fejlesztőjét is. A Svéd Királyi Tudományos Akadémia 11.30-kor jelenti be, ki nyeri a fenti kategóriát.

A bejelentést élőben is közvetítik, nézd velünk ma délben:

Kedden a fizikai, szerdán a kémiai Nobel-díj kitüntetettjeit ismerteti a Svéd Királyi Tudományos Akadémia. A hagyományoknak megfelelően csütörtökre várható az irodalmi kategória nyertesének kihirdetése, a díjat a Svéd Akadémia ítéli oda. Október 8-án Oslóban ismertetik a Nobel-békedíj idei kitüntetettjét, majd október 11-én ismét Stockholmban azt, hogy ki kapja a svéd jegybank által alapított közgazdasági Nobel-emlékérmet.

A díjakat, amely mellé 10 millió svéd korona jár, hagyományosan az elismerést alapító Alfred Nobel halálának évfordulóján, december 10-én adják át. A koronavírus-világjárvány miatt azonban ezúttal is elmarad a nagyszabású díjátadó ceremónia.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb