Mindenmás

Elszállt a Facebook, az Instagram és a Messenger (frissítve)

Nagyjából délután 6 óta tart a digitális apokalipszis, K.O. a Facebook, az Instagram és a Messenger, de még a WhatsApp üzenetküldő szolgáltatás sem működik. Ez most kivételesen nem Facebook üzenetek tucatjai formájában futott be hozzánk Tőletek (az e-mailek kezdtek el záporozni), mivel jelenleg Mission Impossible ilyesmit küldeni.

A probléma nagy valószínűséggel nemcsak Magyarországot érinti, hanem globális jelenség lehet. A DailyMail Index által szemlézett információi szerint magyar idő szerint néhány perccel 18 óra előtt állt le az összes szolgáltatás, szerverhibára hivatkozva.

A Facebook, a Messenger, az Instagram és a WhatsApp is a Facebook tulajdonában van, megosztott infrastruktúrán működtetik őket, így egy esetleges szerverhiba mindre kihat.

FRISSÍTVE: MEGSZÓLALT A FACEBOOK, SZÜRREÁLIS, DE A TWITTEREN…

A Facebook a Twitteren adott ki egy nyúlfarknyi közleményt. Ebben azt írják:

“Tisztában vagyunk azzal, hogy egyesek nehezen férnek hozzá alkalmazásainkhoz és termékeinkhez. Azon dolgozunk, hogy a lehető leggyorsabban helyreálljanak a dolgok, és elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért.

A vállalat a hiba okairól egyelőre nem közölt részleteket. A The Verge azt írja, bár hivatalos tájékoztatás egyelőre nincs, a múlt héten a Slack szenvedett el egy komoly kibertámadást, akkor hasonló hibaüzenettel volt elérhetetlen a szolgáltatás, mint a most szóban forgók.

FRISSÍTVE, 2.0.: ESTE 7 ÉS 8 KÖZÖTT AZ ANDROIDOS APP-OK MÁR MAJDNEM ÉLETRE KELTEK

Egyre többen írtátok, hogy este hét után az androidos alkalmazások már betöltöttek, két óvatos bakival:

  • a hírfolyam nem frissül,
  • és bizony a hivatkozások sem visznek az ég adta egy világon sehová.

iOS-en teljes a sötétség, még mindig.

A Facebook és platformjainak globális leállása egyébként nem sokkal az után következett be, hogy Frances Haugen, a vállalat korábbi termékmenedzsere olyan belső dokumentumokkal látta el az amerikai sajtót, amelyek – állítása szerint – bizonyítják, hogy az amerikai cég tisztában van a termékei által okozott károkkal. Haugen azt állítja: a Facebook saját kutatása is azt mutatta, hogy a platform fokozza a gyűlöletet és a félretájékoztatást, fokozott polarizációhoz vezet, valamint hogy az Instagram kifejezetten károsíthatja a tizenéves lányok mentális egészségét.

FRISSÍTVE, 3.0.: GOND VAN AZ INTERNETSZOLGÁLTATÓKKAL IS

A Szeged 365 olvasóitól beérkező üzenetek alapján a nagy kék óriás mellett gond lehet…

  • a Digi,
  • a Vodafone
  • és a Telekom internet-szolgáltatásával is.

Az ügyben a Telekom már meg is szólalt, akárcsak a Facebook, ők is a Twittert választották, íme:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb