Közélet

Nem a Facebook az egyetlen: a Digi, a Vodafone és a Telekom környékén is gondok vannak Szegeden

Ritkán fordul elő, hogy ilyen hosszú ideig tartó kimaradást szenvedjen egy akkora tech-vállalat, mint a Facebook. Mint korábban írtuk, nagyjából délután 6 óta tart a digitális apokalipszis, K.O. a Facebook, az Instagram és a Messenger, a WhatsApp és még az Oculus sem működik. A Szeged 365 olvasóitól beérkező üzenetek alapján a nagy kék óriás mellett gond lehet…

  • a Digi,
  • a Vodafone
  • és a Telekom internet-szolgáltatásával is.

FACEBOOK, INSTAGRAM, MESSENGER ÉS TÁRSAIK: T.K.O.

“Tisztában vagyunk azzal, hogy néhány embernek gondjai vannak a Facebook alkalmazás elérésével. Dolgozunk azon, hogy a lehető leggyorsabban visszaálljunk a normális kerékvágásba, és elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért!” – közölte a Facebook a Twitteren.

A Facebook a webhely “nem érhető el” üzenetet jeleníti meg a felhasználóknak, az Instagram pedig “szerverhibát” mutat. A platformokon nem lehet új tartalmakat betölteni. A vállalat arról is beszámolt, hogy a belső – az alkalmazottak által használt – rendszereik is összeomlottak. A társaság nem közölte, hogy mi okozhatja a szolgáltatás kimaradását, amely szakértők szerint nem ritka jelenség, azonban ritkán fordul elő globális szinten.

A Facebook és platformjainak globális leállása nem sokkal az után következett be, hogy Frances Haugen, a vállalat korábbi termékmenedzsere olyan belső dokumentumokkal látta el az amerikai sajtót, amelyek – állítása szerint – bizonyítják, hogy az amerikai cég tisztában van a termékei által okozott károkkal. Haugen azt állítja: a Facebook saját kutatása is azt mutatta, hogy a platform fokozza a gyűlöletet és a félretájékoztatást, fokozott polarizációhoz vezet, valamint hogy az Instagram kifejezetten károsíthatja a tizenéves lányok mentális egészségét.

EZ FÁJNI FOG A TŐZSDÉN: A MAGYAR GDP EGYHARMADÁVAL ZUHANT A FACEBOOK ÉRTÉKE

A magyar GDP egyharmadával zuhant a Facebook értéke a leállások miatt – írja a MarketWatch alapján az Index. A Facebook piaci kapitalizációja – amely alapján a világ hatodik legnagyobb cége – 967 milliárd dollár volt pénteken, míg magyar idő szerint hétfő este 22 órára 913 milliárd dollárra esett.

Ez azt jelenti, hogy 54 milliárd dollárral, vagyis nagyjából 16560 milliárd forinttal zuhant a Facebook értéke, amely megközelítőleg a magyar GDP egyharmadának felel meg.

VALAMI NEM STIMMEL A TELEKOM – VODAFONE – DIGI HÁRMASSAL SEM

Egyre többen írjátok az [email protected], hogy valami nem stimmel a fenti három szolgáltató által biztosított internettel. A Telekom – hasonlóan a Facebookhoz – a Twitteren reagált, mint írják:

“Őszintén sajnáljuk a kellemetlenséget! A jelenleg tapasztalható lassulások, leállások, sajnos összefüggenek a nagy mennyiségű terheléssel, ami a közösségi alkalmazások leállásából adódik.”

Maradj velünk kapcsolatban! Láttál valamit Szegeden, aminek kapcsán úgy érzed, a többi szegedivel is megosztanád? A jól megszokott Facebook üzenet helyett most válaszd az [email protected] e-mail címet, hálás köszi!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb