Szegedi ArcokVideo365

Sportbár, bisztró és randihely, együtt? Létezik! Beszöktünk a PLATZ 2.0 Sportbar & Bistro konyhájába, aztán az italpultba is…

Ismerős az érzés? Jön a kedvenc csapatod meccse, a haverok már indulásra készen, viszont nincs egy normális, ízig-vérig sportbár a környéken. Na jó, egész jó kis pub-ok vannak, a falra tett LCD tévékkel, de nektek valami olyan hely kellene, ahová belépve már az első négyzetméteren elönt az adrenalin, ahol rögtön érzed, hogy itt aztán minden a szurkolásról fog szólni. Ha ismerős a probléma, van egy frankó hírünk: a tökéletes sportbár létezik, ráadásul nem kell a fővárosba menned érte, Szegeden találtunk rá. Megnyitott a szegedi belváros első sportbisztrója, amely a totális sporthangulat mellett meghitt kuckót és egyedi bisztróízeket is kínál.

GAG GAG HÁTÁN: BASEBALL ÜTŐKBŐL KÉSZÜLT CSILLÁROK, (MAJDNEM) REKORTÁN PADLÓBURKOLAT

Mielőtt nekiszaladtunk volna a Paszternák Zoltán ügyvezető-tulajdonossal készített interjúnak, elugrottunk letesztelni a helyet. Alapból egy vagány kis gag-gel indít a hely, a külső, pub-os jellegű rész padlója egy atlétikapályát mintáz, a belső, bisztrós terem pedig egy amerikai focis gyepet kapott. Ha már sportbár, nagy méretű LED TV-k várnak mindenütt, a Platz 2.0-nál nincs olyan sarok és nincs olyan póz, ahonnan nem látnád tökéletesen, ahogy gólt lő (vagy éppen kap) a Fradi. Nálunk két szösszenet vitte a pálmát, az egyik a bisztró részen lévő sportfal, ami annyira hatásos, hogy majd’ kiejtettük a kezünkből burgerünket a morcosan ránk meredő hokijátékos tekintetével találkozva.

…a másik pedig a csillárok, amelyek egytől egyig baseball ütőkből és labdákból lettek összeállítva. Az igazi értékét az adja meg a dolognak, hogy Zoli és a kollégái egytől egyig saját maguk barkácsolták össze a szegedi pun-szcéna legegyedibb, egyben legsportosabb világítótesteit, azonban nyugi, az elektronikai részt már nem ők, hanem profi villanyszerelő végezte.

HANGULATHOZ A KÍNÁLAT: VÉGRE EGY HELY, AHOL VAN DIPLOMATICO RUM

Ha már adott az extravagáns, a sportos hangulatot kimaxoló beltér, adta magát, hogy a gasztronómiai kínálat is ütős legyen. A pult mögötti óriáspolc igazi kincseket rejt, a Platz 2.0 fedélzetén a hagyományos sörök-borok-tömények mellett olyan ínyencségek is várnak a betévedő drukkerekre, mint a Four Roses Whiskey, a Don Papa és a mély, eleven, dúsgazdag ízekkel csábító Santiago de Cuba Rum.

A már első blikkre is ól érezhető koncepció az, hogy míg a külső részen egy vérbeli sportbár fogadja a vendégeket, sok TV-vel és az előbb említett, parádés italkínálattal, addig a belső részen egy randevúzásra, meghitt vacsorákra is alkalmas bisztró részt alakítsanak ki. Nyilván, a sportos hangulat itt is dominál, azonban a kialakított bokszokban akkor is viszonylag nyugodtan lehet beszélgetni, ha a Szeged-Csanád GA éppen kijutott a Bajnokok Ligájába (valamiért úgy sejtjük, az a pillanat elég masszív tombolást eredményezne). Mint Paszternák Zoltán ügyvezető-tulajdonos, egyben ötletgazda elmondta, a cél az volt, hogy egy nagyon minőségi, de elérhető bisztrókínálatot alakítsanak ki, amely gondol a Szegeden lévő egyetemistákra is. A meccsnézések mellé az olasz és mexikói konyha remekműveit ajánlják, de parádés a kínálat rostonsültekből és tésztákból is, a zöldfűszeres-vajas tagliatelle tészta grillezett garnélarákkal nálunk a hónap íze címet már az első pár falat után bezsebelte.

Hétfőtől péntekig készültek A és B bisztrómenüvel, amit egy kifejezetten streetfood-os, tortillával, pizzával és tésztákkal megspékelt C menüvel is kiegészítettek, mint Zoli elmondta, ezzel kifejezetten a nagyi főztjétől elszokott egyetemistáknak szeretnének kedvezni.

A legjobb a PLATZ 2.0 Sportbar & Bistro-ban, hogy nem kell sokat keresni: a belváros kellős közepén, a Tisza Lajos körút 65-ben vár, az SZTE Állam – és Jogtudományi Karával szemben, a körút túloldalán.

Ha még nincs placcod az esti meccshez, ne gondolkodj tovább. Ha már megvan, azt tanácsoljuk, kedvesen mondd le a foglalást és próbáld ki cikkünk tárgyát. Többé nem kell majd másik hely, garantáljuk.

Fotók: Nyitrai Szilárd

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb