Mindenmás

Akciójelenet szegedi módra: beszaladt az erdőbe az embercsempész, majd három órán át üldözték a rendőrök

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a szerb férfinak, aki 19 illegális határátlépőt zsúfolt be egy gépkocsiba, majd Ausztria irányába indult. A férfi végül rájött, hogy a rendőrök követik és megpróbált meglógni, ezért beszaladt a közeli erdőbe.

Az Ügyészség hivatalos honlapján azt írják, hogy a megalapozott gyanú szerint a férfi még szombat délelőtt, a szerb-magyar zöldhatáron illegálisan átkísért 19 személyt vett fel a gépkocsijába Kelebia magasságában. A rendőrök észlelték mindezt, és követték a férfit, aki ezt látva az erdőbe hajtott, a gépkocsiból kiszállt, majd elszaladt. A rendőrök mintegy 3 órás kutatást és üldözést követően elfogták a férfit Domaszék magasságában.

INDÍTVÁNYOZTÁK A LETARTÓZTATÁSÁT

A gyanúsított az illegális határátlépőkkel Nyugat-Európába indult az ismeretlen megbízójától kapott utasításoknak megfelelően. A járműbe zsúfolódott 19 fő magát szír állampolgárnak vallotta, azonban sem személyazonosságukat, sem Magyarországon tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően tanúsítani nem tudták. A minősített embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon, telekommunikációs eszköz útján tartandó ülésén fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb