Smart SzegedSport

Véghajrában a kézilabdacsarnok kivitelezése: már 85 százalékban kész a szegedi Pick Aréna

Véghajrában Szegeden a kézilabdacsarnok kivitelezése, a beruházás a kiegészítő munkákkal együtt, elérte a 85%-os készültséget – olvasható a kivitelező WHB Group vállalat Facebook oldalán.

A kormányzati támogatásból, a Modern Városok Program keretein belül 35 milliárd forintból épülő szegedi sportkomplexumot Dr. Juhász Roland államtitkár tájékoztatása szerint már novemberben átadhatják. Ha minden jól megy, decemberben már Bajnokok Ligája-mérkőzésen őrülhetünk meg a vadonatúj Pick Arénában!

Mint írják, a Nagycsarnok és már az edzőcsarnok fa sportpadló burkolata is teljeskörűen elkészült, de összeszerelésre került a nagycsarnok sportpadló burkolatára kerülő mozgatható mobil lelátó szerkezet is. A nagycsarnok lelátói székek felszerelése ütemesen halad, a vasbeton lelátószerkezeteken nagyságrendileg 3000 szék került már elhelyezésre, és a küzdőtéri belső korlátokat nagyrészét felszerelték már a szakkivitelezők.

MÁR DOLGOZNAK A FESTŐK IS

A gépészeti és elektromos nyomvonali alapszerelések szinte teljeskörűen elkészültek, a szakági helyiségekben a szekrények és gépek bekötései, próbaüzemei zajlanak. Az épület elektromos igényét kiszolgáló trafóházat kiépítették. A szaniterek és szerelvények, paravánok elhelyezése is megkezdődött. Nagy erőkkel folynak a hidegburkolási munkálatok, a vizesblokkok és háttér helyiségek burkolásai nagyrészt elkészültek, a folyosók és a lépcsőházak is lassan befejeződnek. A mintahelyiségek felszerelve, bútorozva megtekinthetők az építkezésre kilátogató vendégeknek. Az épület minden szintjén dolgoznak a festők, készülnek a belső falburkolatok és a szárazépítési munkálatok. A belső, fém és fa nyílászáró tokok beépítése megtörtént és megkezdték az ajtólapok elhelyezését is.

A MOBILGÁT–JETFAL IS ÜTEMESEN ÉPÜL

A liftek beszerelése folyamatban van, a tervek szerint hó végéig befejeződik. Az épület külső homlokzati munkái is célegyenesbe fordultak, a külső homlokzati nyílászárók, függönyfalak beépítése szinte teljes egészében elkészült, és már megkezdődtek a zárások, takarások kiépítései is. Ugyanez igaz az egyéb homlokzat burkolat felületekre is. A külső üvegkorlátok elhelyezése, terasz rétegrendek kiépítése, burkolási munkálatai is készülőben. Az épület körüli külső területeken az elektromos, és közmű alépítményi munkák elkészültek, az épület körüli végleges rámpák földmunkája, a parkolók és járdák térkövezése, gyeprácsos burkolatai 60% körüli készültségben vannak és folyamatosan épülnek. Az aszfaltozott belső utak első ütemének aszfaltozása heteken belül megkezdődik. A Mobilgát-Jetfal építési munkálatai is jó ütemben haladnak. A fúrt Jet panel szerkezete már elhagyta a 300 folyómétert, ezzel párhuzamosan a mobilgát fémszerkezetét fogadó monolit vasbeton szögtámfal is ütemesen készül. A szerkezetépítési munkák előtt a meglévő járda felbontása történik, a munkaterület folyamatos bővítésével.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb