Közélet

Egy Cserkót, valaki? 466 millió forintért adná el a szegedi önkormányzat a Cserepes Sori Piac területét

Többek között a Cserepes Sori Piac területének eladása volt a Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság mai ülésének egyik fő programpontja, mint megtudtuk, összesen 466 millió forintról indulna a licit (310 millió forint pályázati alapár plusz további 156 millió a placcért).

A voksolás során:

  • igennel szavazott Hekáné Dr. Szondi Ildikó és Tóth Károly, továbbá a bizottság két, nem önkormányzati képviselő tagja,
  • nemmel a fideszes Chovanecz Kata és Német Ferenc,
  • továbbá tartózkodott a nemrég magát az 1-es választókerületben az előválasztásban megmérettető szegedi DK-elnök, Dr. Binszky József.

Az előterjesztést elfogadta a bizottság, mehet a rock ‘n roll, a városvezetés elpasszolhatja a januárban bezáratott Cserepes Sori Piac területét.

HA VALAMI NYÁVOG ÉS ÚGY NÉZ KI, MINT EGY MACSKA, AKKOR A FŐ SZABÁLY SZERINT AZ EGY MACSKA

“El vagyunk szomorodva” – mondta portálunknak Német Ferenc, a Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság fideszes tagja, aki a kezdetektől fogva ellenezte a bezárást. “Már akkor, amikor pár éve hoztak egy új ügyvezetőt és elkezdődött a piac hanyatlása, mondtam, hogy az egész arról szól, hogy leamortizálják és eladják a területet, most sajnos így is történt” – elevenítette fel a képviselő a történteket, aki szerint “ha valami nyávog és úgy néz ki mint egy macska, akkor a fő szabály szerint az egy macska.” Mint mondta, a keddi ülést megelőzően, pénteken kapták meg a témákat tartalmazó iratcsomagot, amely kinyomtatva nagyjából 15 centi vastag volt és legalább egy oldal, mindezt lehetetlen volt keddre átolvasni, pláne értelmezni, utánajárni. Német Ferenc szerint ha a virágzó Mars Téri Piac évek óta nyereségesen tud működni, akkor a Cserepes sori is tudott volna, viszont a jelek szerint nem ez volt a cél.

A végső döntés a pénteki közgyűlésen születhet meg, ismerve az erőviszonyokat, mindössze költői kérdés, hogy mi fog történni.

HA LEMARADTÁL VOLNA RÓLA: ÍME A CSERKÓ-SZTORI, HOLLYWOOD-I HAPPY END NÉLKÜL

Ha lemaradtál volna az év eleji, szomorú eseményekről, itt és most bepótolhatod, azonban sajnos nem lesz egy vidám kör. Január 31-én a veszélyhelyzetben hozott, egy személyes polgármesteri döntés értelmében örökre bezárt a jó öreg Cserkó, avagy a szegediek szegénypiaca.

Ilyen volt a dózerolás:

…és ilyenek voltak a bezáráshoz vezető események (szubjektív blogposzt):

Ami némiképp öröm az ürömben, hogy – bár sokkal kevésbé előnyös helyszínen – de a hétvégén elindult egy új piac, ami a Cserepes sor régi bérlőit tömöríti egybe. Sajnos nem az önkormányzat dobott mentőövet nekik, privát vállalkozásról van szó. Bővebb infót IDE kattintva találsz a helyszínről.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb