Közélet

Vége a barátságnak? Karácsony Gergely nem lép vissza, ha Márki-Zay sem, akkor külön indulnak (frissítve)

Bonyolódik, csavarodik a Karácsony Gergely vs Márki-Zay Péter közös előválasztási barátsága, ugyanis Budapest főpolgármester váratlanul sajtónyilatkozatot tett arról, hogy nem lép vissza, és csak olyan szövetségkötés jöhet szóba Márki-Zay Péterrel, amelyben utóbbi lép vissza az ő javára.

A Telex szerint Márki-Zay eközben magát tartja esélyesebbnek és megállapodás továbbra sincs kettejük között, így kezd elég érdekes fordulatot venni az előválasztás ebben a pontban.

A POLITIKA ALAPVETŐEN NEM MATEK

A 24.hu arról ír, hogy a sajtótájékoztatón Karácsony Gergely elmondta, hogy szívesen ad garanciát bárkinek arra, hogy az általa vezetett kormány néhány nagyon fontos ügyben az ő politikai értékeiket is képviselni fogja. “Arra nem tudok garanciát adni, hogy ne a saját programomat képviseljem”– hangsúlyozta. A nemrég megjelent közvélemény-kutatásokkal kapcsolatban elmondta, hogy a politika alapvetően „politikai kérdés, erkölcsi kérdés, és nem matek”.

AZ A VESZÉLY NEM FENYEGET, HOGY AZ ELLENZÉK NE LENNE EGYSÉGES

A visszalépéssel kapcsolatban Karácsony úgy fogalmazott, hogy a végén úgyis az előválasztáson résztvevő polgárok döntenek, az a veszély nem fenyeget, hogy az ellenzék ne lenne egységes. “A kormányváltás azzal a programmal lehetséges, amelyet én képviselek, elismerve mindenki másnak az érdekeit” – hangsúlyozta. Ez nem hatalmi kérdés, ez nem egó kérdése, az ellenzéknek jövőképet kell kínálnia, jelezte.

FRISSÍTVE (15:03): MÁRKI-ZAY PÉTER VISSZAÜZENT KARÁCSONYNAK

Márki-Zay Péter nem sokkal azután állt ki, hogy Karácsony Gergely bejelentette, nem lép vissza, de továbbra is várja a szövetségeseket, akár a második forduló után. Ő is meghallgatta Karácsony sajtótájékoztatóját, meglepte a tájékoztató. Arról állapodtak meg, hogy délután tárgyalnak még, és holnap tesz bejelentést. “Nyugalommal és megértően fogadják Karácsony bejelentését” – mondja Márki-Zay Péter, majd hozzátette, hogy ha Karácsony eltökélt, hogy hárman induljanak mégis a versenyben, annak is eléáll – írja a HVG.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: faceless youtube niches
'Fel a tetejéhez' gomb