- Hirdetés -

Sport

Férfi kézi Eb: tetszett a vadonatúj Pick Aréna az EHF-küldöttségnek

- Hirdetés -

A szegedi és a budapesti multifunkcionális sportcsarnokkal is elégedett volt az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) küldöttsége, amely száz nappal a magyar-szlovák közös rendezésű férfi Európa-bajnokság rajtja előtt látogatott el az átadás előtt álló létesítményekbe – írja az MTI.

Thomas Schöneich, az EHF kommunikációs igazgatója csütörtökön az M1 aktuális csatornán elmondta: folyamatosan figyelemmel kísérik a munkálatokat, és most látták megfelelőnek az időpontot arra, hogy személyesen is megtekintsék a két csarnokot.

THOMAS SCHÖNEICH, EHF: NAGYSZERŰ ARÉNA ÉPÜL SZEGEDEN

A szegedi látogatásukkal kapcsolatban elárulta, nagyon elégedettek voltak a látottakkal, hiszen nagyszerű aréna épül, amely az Európa-bajnokság minden követelményének megfelel. A kommunikációs igazgató elárulta: nagyon sok szempontot vizsgáltak, ilyen például a játékosok útvonala, a médiának fenntartott helyek, a kamerapozíciók, az öltözők, a VIP-helyiségek, illetve az ajándékboltok és különböző játékokhoz kialakításra kerülő közösségi területek.

A 24 csapatos tornán január 13. és 30. között 65 mérkőzést játszanak Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Kassán és Pozsonyban.

A magyar válogatott a budapesti B-csoportban 13-án 20.30-tól Hollandiával, 16-án 18 órától Portugáliával, majd 18-án 18 órától Izlanddal találkozik. Mind a hat négycsapatos csoportból az első két helyezett jut a középdöntőbe, onnan pedig az első kettő kerül az elődöntőbe.

Fotók: WHB Group

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb