Közélet

Cserkó-eladás: Binszky József tízszeres áron adná el a placcot

Parázs viták zajlottak az egykori Cserepes Sori Piac területének eladása kapcsán a héten lezajlott bizottsági üléseken, gyanítjuk, a pénteki közgyűlés igazi tűzijátékot hoz majd a témában. A voksoláson a témában tartózkodó DK-s Binszky József arról ír Facebook oldalán, hogy 30 évvel ezelőtt látott hibát ismételne meg az önkormányzat, ha a jelenleg tervezett 466 milliós összegről indulna a licit, szerinte a tízszereséért kellene elpasszolni a területet.

“A 90-es évek rossz emlékű privatizációját jellemezte, hogy a cégeket, gazdasági társaságokat egyben, akkori “piaci értéküknek” megfelelő áron adták el, majd az új tulajdonos azokat feldarabolva és darabonként értékesítve tett szert horribilis mértékű haszonra. Nem követhetjuk el ezt a hibát 30 évvel később a Cserepes sori piaccal kapcsolatban” – írja a politikus, aki szerint a piac területét tulajdonló kft-t végelszámolás alá kell vetni, a meglévő ingó vagyontárgyakat, a pavilonoktól a kerítésig, eladni, a kisebbségi tulajdonosoktól megvásárolni – vagy közös tulajdon megszüntetése révén megszerezni – a tulajdoni részüket, s ezt követően a jogilag és fizikailag letisztított területet a jelenlegihez képest mintegy tízszeres áron lehetne eladni.

Mint írja, a szegedi DK a városvezetéssel szemben csakis egy ilyen megoldást tudna támogatni.

“Ez a város egyik legértékesebb, körtöltésen belüli, nagy, egybefüggő, üres területe, amely ideális lakópark építésére. Ebben az esetben pedig a beépíthetőségi paraméterektől is függően a terület piaci értéke mintegy 3,5 – 4 milliárd forint” – zárja sorait Binszky József.

PÉNTEK DÉLELŐTT JÖN A KÖZGYŰLÉS, VALAMI AZT SÚGJA, NAGYOT FOG MENNI A CSERKÓZÁS

Nagy meccsek mentek a Cserepes Sori Piac területének eladása kapcsán az e heti bizottsági üléseken, a döntő voksolás péntek délelőtt lesz a városházán. Ez történt az ügyben az előző 72 órában:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb