Mindenmás

A hónap pofátlan sofőrje Szegeden: lezúzta a BMW-t, majd némi gépészkedés után angolosan távozott (videó)

Csúnyán pórult járt az egyik szegedi kocsitulajdonos, akinek a parkolóban álló BMW-jét zúzta le egy gátlástalan sofőr, egy Seat Alhambraval. A Budapesti autósok oldalára felkerült cikk szerint a sunyi – tetemes kárt okozó – sofőrnek abból a szempontból nem volt szerencséje, hogy a helyszínen volt kamera, sőt! Ezzel a malőrrel elnyerte a nap pofátlan sofőrjének a címét is Szegeden.

A Szeged365 közlekedési infók támogatója az Attrect Bau, Szeged újgenerációs építőipari szolgáltatója.

Mint írják, a károkozó autója egy osztrák rendszámú jármű volt. A rendőrség értesítve lett, akik jegyzőkönyvet vettek fel az esetről. A BMW tulajdonosa kétségbeesett, hogy ilyen esetben, mikor külföldi rendszámú autóval okoz valaki balesetet, lesz-e esélye arra, hogy meglesz a károkozó.

TUDTA FOKOZNI A BAJT A POFÁTLAN SOFŐR

Mint a portál tovább írja, az is kiderült, hogy a Seat sofőrje a reggel bemutatott akciót tudta fokozni. Szintén ugyanezen telephelyen egy másik kamera rögzítette, hogy – szintén kárt okozva – ráhajt némi építőanyagra. Ezután menekülőre fogja gyalogosan, de vagy az autóban hagyott valamit, amit nem szeretett volna, vagy egy szemtanú miatt, de mégis úgy dönt, hogy autóval folytatja útját. A rendőrségnek ezzel a felvétellel vélhetően könnyebb dolga lesz, hiszen a férfi látszik rajta.

MÉG NINCS VÉGE

“Tegnap 1 órakor szinten Szegeden nekiment egy közlekedő autónak, majd mikor látta hogy rendőrt hívnak elmenekült. Készült kép, rendőrök kimentek, de mivel a kocsiban nem keletkezett kar, nem tett a hölgy feljelentést. “ – írta a Budapesti Autósoknak az egyik olvasó.

MI A TEENDŐ HA KÜLFÖLDI RENDSZÁMÚ AUTÓ OKOZKÁRT?

Fontos tudni, hogy amennyiben Magyarországon egy külföldi rendszámú autóval okoz valaki kárt, akkor a kötelező felelősségbiztosítás alapján ugyanúgy történik a kárrendezés, mintha magyarországi autóval történne az eset. A probléma ott van hogy mivel ebben az esetben a károkozó lelépett, így nyilván nem történt meg az EU-s kék-sárga kitöltése és a felelősség elismerése. Ezért első körben a rendőrség értesítése volt a lehető legjobb lépés. Ezután a feladat, hogy kiderüljön, hogy az adott rendszámú autó melyik külföldi biztosítónál van biztosítva. Bizonyítás után ez a biztosító téríthet kárt. A helyzet tehát nem reménytelen, de amellett, hogy bosszantó az arcátlanság, még a folyamat is bonyolultabb és kétségekkel teli.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb