MindenmásVideo365

Breaking: Kisiklott egy vonat a Szeged-Rókus vasútállomáson! (frissítve: olvasói videón a baleset)

Vasárnap délután a Szegedről 15:21-kor Békéscsabára indult vonat egyik mozdonya és egy személykocsija Szeged-Rókus állomáson kisiklott – írja közösségi oldalán a MÁV Zrt. A balesetben nem sérült meg senki, viszont a helyszínelés és a műszaki mentés miatt korlátozásokra kell számítani, vagyis a Szeged-Békéscsaba vonalon jelentősen hosszabb eljutási időre lesz szükség.

Mint írják, Szeged és Szeged-Rókus között pótlóbuszok közlekednek a műszaki mentés befejezéséig. Pótlóbuszra kell átszállni először a Békéscsabáról 14:45-kor Szegedre indult személyvonat (7715) utasainak Szeged-Rókuson. A másik irányban először a Szegedről 16:21-kor Békéscsabára induló személyvonat utasait szállítja pótlóbusz Szeged-Rókusig. A balesetben érintett, Szegedről 15:21-kor Békéscsabára indult személyvonat az útvonala további részén kimarad a menetrendből, utasai a következő, Szeged-Rókusról 16:33-kor induló személyvonattal utazhatnak Békéscsaba felé, mely késéssel közlekedik.

A kisiklás pillanatáról olvasói videót is kaptunk, hálás köszi érte Ihász Ákosnak!

FRISSÍTVE: ÚJRAINDULT A FORGALOM

Engedélyezték a vonatközlekedést Szeged-Rókus és Szeged-Rendező állomás között, így már a műszaki mentés ideje alatt sem kell pótlóbuszra átszállni – adta hírül a MÁV este 7 előtt pár perccel. A Szeged-Rókus állomáson egyelőre kevesebb vágányt használhatnak a vonatok, ezért a vonattalálkozásokat a szomszéd állomásokon bonyolítják le, így a Szeged-Békéscsaba vonalon 15-20 perces késésekre továbbra is számítani kell.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb