Mindenmás

Vonatbaleset Szegeden: újraindult a forgalom, már nem kell pótlóbuszra szállni

Engedélyezték a vonatközlekedést Szeged-Rókus és Szeged-Rendező állomás között, így már a műszaki mentés ideje alatt sem kell pótlóbuszra átszállni – adta hírül a MÁV este 7 előtt pár perccel. Mint korábban írtuk, kisiklott a vasárnap 15:21-kor Szegedről Békéscsabára indult vonat egyik mozdonya és egy személykocsija, személyi sérülés nem történt.

Ha lemaradtál volna róla, íme az eset, rengeteg olvasói fotóval plusz egy brilliáns videóval, ami pont elcsípte a kisiklás pillanatát:

HÁROMNEGYED HÉTKOR ÚJRAINDULT A FORGALOM

A Szeged-Rókus állomáson egyelőre kevesebb vágányt használhatnak a vonatok, ezért a vonattalálkozásokat a szomszéd állomásokon bonyolítják le, így a Szeged-Békéscsaba vonalon 15-20 perces késésekre továbbra is számítani kell. Először a Békéscsabáról 16:45-kor indult személyvonat (7703) közlekedik tovább Szeged-Rókustól Szeged végállomásig.

MÉG VASÁRNAP ÉJJEL MEGKEZDIK A MŰSZAKI MENTÉST

A MÁV szerint a műszaki mentést a helyszínelés befejezése után még vasárnap éjjel megkezdik a szakemberek. A kisiklott villanymozdonyt várhatóan hétfőn vasúti daruval emelik vissza a sínekre. A balesetben érintett járművek eltávolítása után a vasúti pálya helyreállítása következik majd.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb