Sport

Taroltak a szegedi kosarasok: megvan a Szedeák első győzelme a bajnokságban

Győzelemmel indult a hétvége a szegedi srácoknak, ugyanis a Kaposvár elleni hazai vereséget követően szombaton a Zalaegerszeg otthonában folytatódott a bajnokság a Szedeáknak. Keretük nem volt teljes, hiszen Justin Alston sérülése miatt nem volt bevethető, így három légióssal vágtak neki a ZTE elleni meccsnek.

7–0-al nyitott a ZTE, majd Persons szerezte első pontjaikat. Ezt követően egyre jobban összeállt a szegediek védekezése, és fokozatosan dolgozták le a hátrányukat: az első negyed hajrájában sikerült kiegyenlíteni, majd a második tíz perc nyitányaként Filipovics szedte le sajt támadólepattanóját, amivel először vezettek a meccsen, 21–23. A folytatásban egyik csapat sem tudott komolyabb előnyre szert tenni, hol itt, hol ott volt az egy-két pontos előny, így érkeztek meg a félidő utolsó két percéhez. Ekkor azonban Persons büntetőivel, majd Cook triplájával sikerült meglépni, sőt, Hunt betörése is eredményes volt, máris tíz ponttal vezettek, 36–46. Végül 11 ponttal vezetett a szegedi csapat a nagyszünetben.

GYORSAN VISSZAÁLLT A KÉT SZÁMJEGYŰ KÜLÖNBSÉG

A harmadik negyedben egyszer engedték tíz ponton belülre a ZTE-t, egy eladott labda után hatra jöttek fel a hazaiak, de Szrecsko Szekulovics időkérését követően gyorsan visszaállt a kétszámjegyű különbség. Persons remekelt, az amerikai irányító vezérletével pedig folyamatosan tartották magabiztos előnyüket. A negyedet Keller dudaszós tempója zárta le, amivel 14 pontos fórról várhatták az utolsó tíz percet. Innen már nem engedték ki a kezükből a meccset, a második félidőben szinte végig kontrollálták a mérkőzést, és végül 12 pontos győzelmet arattak a ZTE otthonában: ezzel megszerezték szezonbeli első győzelmüket. Folytatás jövő vasárnap, október 17-én 16 órától az Oroszlány ellen az újszegedi sportcsarnokban: azt a mérkőzést az M4 Sport is élőben közvetíti.

Forrás: szte-szedeak.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb