Blog

Szeged365 trashtalk: a hétvége legnagyobb politikai aranyköpései, Szegedtől Budapestig

Pénteken megtartották a soron következő szegedi közgyűlést, kicsivel később Karácsony visszalépett MZP javára, vasárnap pedig döcögve (mint Hajdú Gergely, az aHang kampányigazgatója közölte, ismét “terheléses támadást” kaptak), de elindult az előválasztás második fordulója. Közben pedig csak úgy röpködtek a politikai aranyköpések, trollkodások, olyannyira, hogy úgy éreztük, itt az ideje reboot-olni a Szeged365 trashtalk rovatunkat, egy csokorba gyűjtve a legnagyobb beszólásokat, időrendi sorrendben, péntektől vasárnapig.

Hello, én egy Szeged365 blogposzt vagyok. Ha régimódi lennék, úgy mutatkoznék be, mint egy rövid, kötetlen, személyes gondolatokat (is) tartalmazó véleménycikk. A bennem leírtak nem feltétlenül tükrözik a Szeged365.hu szerkesztőségének álláspontját, ellenben a szerzőmét annál inkább.

NANÁ, HOGY SZEGEDDEL KEZDÜNK: TÁPAI PÉTER, BOTKA LÁSZLÓ, ALFÖLDI RÓBERT

Nincs szegedi közgyűlés adok-kapok nélkül, a pénteki show-t Tápai Péter (Fidesz) lopta el, aki rögtön azzal indított, hogy:

  • rákérdezett Botka Lászlónál, hogy aláírta-e a “Stop Gyurcsány – Stop Karácsony” kérdőívet,
  • majd Barnák Lászlót, a Szegedi Nemzeti Színház igazgatóját kereste a díszteremben, mondván, hogy az elmúlt napok szegedi történéseiből remek színdarabot lehetne rendezni Alföldi Róberttel.

KARÁCSONY VISSZALÉP, ORBÁN LEDOBJA A TROLL-BOMBÁT

Karácsony Gergely visszalépése valóságos troll-cunamit hozott a közösségi médiában, viszont a rengeteg “Last Christmas” és “begurult a villamosod” poszt és komment közül magasan kiemelkedett az Orbán-féle elmarad-poszt. Ha az volt a célja a miniszterelnök közösségi média csapatának, hogy virál tartalmat készítsenek, üzenjük nekik: ez most sikerült.

Apropó, jut eszünkbe, Szeged még ma is fullon volt…

  • “legyőzöm Orbán Viktort” feliratos Karácsony-plakátokkal,
  • és “Stop Gyurcsány – Stop Karácsony” kormányzati billboardokkal.

Mi lassan leszednénk mindkettőt, ha a két érintett fél helyében lennénk.

MÁRKI-ZAY: A FÉL KORMÁNY HOMOSZEXUÁLIS

Alighogy Karácsony Gergely visszalépett a javára, már meg is rázta a meleg-fát Márki-Zay Péter. A vásárhelyi polgi közel egy órás, minden píszíséget nélkülöző, itt-ott homofób hangulatú, Juhász Péternek adott interjújában olyanokat talált mondani, mint:

  • hogy a “fél kormány meleg”,
  • tudja, hogy ki az egyik legfontosabb miniszter “fiúbarátja”
  • majd azt találta mondani, hogy az egyik legfontosabb és leghomofóbabb kereszténydemokrata politikus meleg,
  • végül pedig arra célozgatott, hogy szerinte Orbán Viktor fia is az lehet.

OSZKÓ PÉTER: MÁRKI-ZAY “FUTÓBOLOND”

A fenti kijelentésekre a Bajnai-kormány egykori pénzügyminiszterétől futott be a hétvége legnagyobb kontrája, Oszkó Péter futóbolondnak nevezte a hódmezővásárhelyi polgármestert, hozzátéve, hogy az ellenzéki oldal politikai minőségére nézve kínos, hogy Márki-Zay Péter ilyen interjúkat adhat, és versenghet a miniszterelnök-jelöltségért.

…MÉG EGY EMZÉPÉ, A VÉGÉRE: “JÉZUS BALOLDALI VOLT”

Kampánynyitó nagygyűlést tartott az előválasztás második fordulójának első napján (szóval, ma délután) Márki-Zay Péter, ahol hálája jeléül bejelentette, hogy belép Karácsony Gergely 99 nevű mozgalmába, és a programjából is elárult néhány elemet. Az esemény legmasszívabb beszólása az volt, amikor MZP azt találta mondani, hogy:

“Jézus Krisztus is baloldali volt.”

Ezt követően vártunk volna még egy kis Star Wars – os “halálcsillagot, amit Orbán Viktor épít“, vagy a múltkori gyilkos sugárnyaláb – létrás osztrák öregúr – tuniszi zöldséges kombót, azonban ezek most sajna elmaradtak.

Egy személyes gondolat a végére, ha már blogposztról van szó. Egymás csipkedése, intellektuális kereteken belül maradó “megtrollkodása” szerintem belefér a műfajba, azonban Jézus Krisztust hagyjuk békén gyerekek. Akkor is így gondolnám, ha más vallás központi karaktereit keverték volna bele a retorikai kung-fuba és akkor is, ha nem lennék vallásos. Köszi. Egyébként én személy szerint jól szórakozom, a komment-szekciónkat elnézve a Szeged 365 olvasói is, szóval, bőven jöhet még kontent a Trash-Talk szériánkba, hajrá “kedves” politikusaink!

Üdvözlettel,

Kisházi Sándor

főszerkesztő

Szeged365 – szegedi, független, igazi!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb