Smart SzegedSport

Pick Aréna? Van másik: több mint négymilliárd forintot küld a kormány három kézilabdacsarnok építésére

Összesen 4,3 milliárd forintot különített el a kormány három vidéki kézilabdacsarnok építésére – szúrta ki a kedden este közzétett Magyar Közlönyből a Magyar Narancs. A háromból kettő ráadásul Szeged környékén van,

  • a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Demecser mellett
  • Makó
  • és Csongrád a másik két befutó.

Az Orbán Viktor által jóváhagyott határozatok a „Kézilabda Munkacsarnok-fejlesztési Programhoz” adnak pluszforrásokat, a projekt keretében a Beruházási Ügynökség építkezik, az elkészülő komplexumokat pedig a Nemzeti Sportközpontok fogja kezelni.

MAKÓN 1.35 MILLIÁRDBÓL MEGY A FEJLESZTÉS, CSONGRÁDON 1.6 – BÓL

Makón 1,35 milliárd forintért fejlesztenek majd sportcsarnokot, Demecseren 1,4 milliárd, Csongrádon pedig 1,6 milliárd forint jutott ugyanerre a célra. A szükséges forrásokat a pénzügyminiszter kell átcsoportosítsa a költségvetésből, és a Gazdaság-újraindítási Alap „Programszerű magasépítési beruházások alcím, 5. Kézilabda Munkacsarnok fejlesztések megvalósítása” alcímen fizetik majd ki a három beruházásra.

Tiszta Transformers. Optimus, Te vagy az? A kép a januári, “daruzós” fázisnál készült a Pick Arénánál. Fotó: Török Kornél, Szeged365.

ORSZÁGSZERTE 17 MUNKACSARNOKOT ÉPÍTTETNE A KORMÁNY

A fent említett munkacsarnokokból a Magyar Narancs szerint egyébként országszerte 17-et építtetne a kormány, az első alapkövét tavaly júniusban Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, és Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára tette le Lentiben. “Az országos programban megvalósuló multifunkcionális létesítmények elsősorban a látványsport elősegítésére jönnek létre, elsőrendű funkciójuk a kézilabda szervezett oktatásának és helyi versenyek kiszolgálása, egyúttal a mindennapi sportélet lehetőségeit is javítják a térségben” – olvashatjuk a tervezett csarnokokról a BMSK honlapján.

MINDEKÖZBEN SZEGEDEN: MINDJÁRT KÉSZ A PICK ARÉNA, A DECEMBERI, KIEL ELLENI MECCSET MÁR LEHET, HOGY OTT JÁTSSZÁK A KÉKEK

Véghajrájához érkezett a 40 milliárd kormányzati forintból épülő, a januári férfi Európa-bajnokság egyik helyszínéül szolgáló, 29 ezer négyzetméter hasznos alapterületű szegedi multifunkcionális sportcsarnok kivitelezése, amely a Pick Szeged új otthona lesz- írtuk pár napja. A nagy- és az edzőcsarnok fa sportpadlóburkolata elkészült, a vasbeton lelátószerkezeteken már 3000 széket helyeztek el.

Ha minden stimmelni fog, a PICK Szeged a december 9-i, német Kiel elleni Bajnokok Ligája-meccsét már az új, 8300 férőhelyes létesítményben játszhatja.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb