SportVideo365

Brutális rekordra készül a szentesi izomember: több kamiont és egy repülőt is elhúz majd foggal Sinka “Popey” Zsolt

Ismét nagy megmérettetésekre készül a magyar erősport egyik legismertebb képviselője, Sinka Zsolt, alias Popey – írja az Index. A többszörös világcsúcstartó október 20-án különleges rekordkísérletet tesz: sziklaszilárd állkapcsát és fogait, valamint gigászi erejét bevetve három kamiont húz majd el, novemberben pedig ugyanezzel a módszerrel egy repülőgépet vontat majd el.

A nevét nem mi írtuk rosszul, a Fleischer Studio legendás tengerészével szemben a szentesi izompacsirta megspórolt egy “e” betűt a művésznevéből, szóval, míg a muszklis rajzfilmfigura “Popeye”, addig Sinka Zsolt egy karakter híján “Popey”.

“A felkészülés tulajdonképpen év eleje óta tart. Április 11-én volt egy nagy világrekordom, akkor egy közel 96 tonnás vízszállító tűzoltóautót húztam el. Az Elite World Records hitelesítette is már ezt. Október 20-án három kamiont húzok el. Egy kamion körülbelül 17 tonna, plusz az üzemanyag és még egy-egy sofőr, mert valakinek egyenesben kell tartani azokat. De ez egy felkészülési rekord lesz, novemberben egy sokkal nagyobb megmérettetés vár rám, arra készít fel. Egyáltalán nem izgulok, és nem tartok semmitől, nálam ilyen nincs. Úgy vagyok vele, hogy nincs lehetetlen” – nyilatkozta a portálnak a szentesi erőember, aki a tervei szerint tíz méteren át fogja húzni a súlyos karavánt, a három kamion összsúlya megközelítőleg 100 tonna lesz.

BETÖLTÖTTE A NEGYVENET, HAMAROSAN VISSZAVONUL

Bár a rekordok hosszú éveken át boldoggá tették, most, 40 évesen úgy döntött, hamarosan befejezi. Mint mondja, a legutolsó, nagy súlyos megmérettetése novemberben lesz. “Fontolgattam már, hogy visszavonulok, ezért is tűztem ki ezt az utolsó rekordot. A tervek szerint november végén lesz az utolsó Guinness-rekordom, Fudzsejrában, az Egyesült Arab Emírségekben. Akkor fogok legutoljára nagy tömeget húzni, egy 282 tonnás repülőgépet. Ez a rekordok méltó lezárása lesz, de később azért lesznek még kisebb bemutatók” – magyarázta az Indexnek adott interjújában.

VILÁGHÍRŰ APUKA, VILÁGHÍRŰ KISLÁNY

Csongrád-Csanád megyei kislány miatt (is) jött Magyarországra Arnold Schwarzenegger – írtuk meg napra pontosan egy hónapja. A szóban forgó 10 éves magyar kislányt, aki augusztus végén foggal (!!) húzta el Arnold 2700 kilós kocsiját, Sinka Dottinak hívják – és nem, a vezetéknév nem véletlen, Dotti a Guiness rekorder szentesi erősember, Sinka “Popeye” Zsolt kislánya.

A teljes Dotti – Arnold sztorihoz kattints a legutóbbi cikkünkre:

Forrás és fotók: Index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb