Mindenmás

Elő a jégkaparókkal! Fogvacogtató reggelek, pára és köd is jöhet a hétvégére Szegedre

Fogvacogtató reggeleket jósol a következő napokra az Időkép. Pénteken hajnalban pára, valamint köd is képződhet és fagypontig (0°) csökken a hőmérséklet Szegeden, tehát ha korán indulsz, érdemes a sapaka-sál kombót is magaddal vinni. Napközben más napos, ám kissé felhős időjárásra számíthatunk és délutánra már akár 14 fokot is mérhetünk Szegeden. A délies szél általában gyenge, mérsékelt marad.

A hétvégére az időjárásunk már kicsit enged a hidegbő, szombattól már hajnalban is 5 fok körül alakul a hőmérséklet és napközben, egész hétvégén 16 fokot mérhetünk.

A JÖVŐ HÉTEN VISSZAJÖN A MELEG

Az Időkép szerint a jövő héten visszaköszön a meleg és akár a 20 fokot is meghaladhatja a hőmérséklet a délutáni órákban. Mint írják: a hétvégétől fordul a kocka, az eddigi északias irányítást nyugati, délnyugati áramlás váltja fel, az Atlanti-óceán fölött ugyanis megerősödik a ciklontevékenység. A ciklonok előoldalán egyre melegebb légtömegek érkeznek kontinensük fölé, tehát száraz, melegebb levegő éri el hazánkat. Így leginkább csak fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, a szélcsendesebb tájakon viszont tartósan megmaradhatnak a hajnalra képződő pára- és ködfoltok. A hajnalok kissé enyhülnek, de továbbra is csípősek lesznek, délutánonként pedig egyre nagyobb területen eléri, helyenként meg is haladja a csúcshőmérséklet a 20 fokot.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb