Mindenmás

Napi pakk: fagyos reggel, napos délután és utcalezárás is lesz ma Szegeden

Ne hagyd otthon a nagykabátod ma reggel, ugyanis csípősen indul a reggel Szegeden. Napközben már azért nem lesz ilyen hideg, délután 13 fokig kúszik fel a hőmérséklet. Mindezek mellett lesz egy kis utcalezárás és némi forgalomkorlátozás is Szegeden. Fújd meg a reggeli kávéd, itt a napi pakk!

Tökéletes alvás, kirobbanó energia a reggelekhez! Az előző két tényező és a Szeged365 napi pakk támogatója a szegediek álommanója, a Matrackuckó!

MAI NÉVNAPOSOK

Helén, Alán, Alen, Beatrix, Bocsárd, Buzád, Buzát, Celesztina, Dominik, Domokos, Domonkos, Domos, Hella, Ilma, Ilona, Krizanta, Lívia, Liviána, Livianna, Trixi.

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 110 éve bejegyezték az első magyar filmvállalatot, a Hunnia Filmgyárat.
  • 94 éve született Sir Roger Moore angol színész, James Bond egyik megformálója.
  • 81 éve megszületett Cliff Richard angol énekes, színész (Summer holiday, Living doll).
  • 64 éve piacra dobták Elvis Presleytől a Jailhouse Rock című számot.
  • 44 éve Madridban, 74 éves korában, szívrohamban meghalt a nagy amerikai énekes, Bing Crosby.
  • 25 éves lett ma Lourdes Maria Ciccone Leon, Madonna, olasz származású énekesnő első gyermeke.

FRISS HAJNAL, MAJD NAPSÜTÉS LESZ SZEGEDEN

Szép, csendes, kissé felhős, de túlnyomórészt napos időt hoz a csütörtök Szegedre. A szél is visszavonul, így egy nyugis kis napnak nézünk elébe. Egészen friss lehet viszont a hajnal, 1 fok körül alakul a hőmérséklet, míg napközben már 8-14 fokot mérhetünk Szegeden.  

LEZÁRJÁK A FEKETESAS UTCA EGY RÉSZÉT

Rendületlenül és jó ütemben halad a szegedi Állam- és Jogtudományi Kar épületének felújítása. Az épületen végzett munkák miatt október 14-én, csütörtökön reggel 7 órától este 6 óráig ideiglenes forgalomkorlátozás lép életbe.

A MÁTYÁS-TÉR KÖRNYÉKÉN IS MUNKÁLATOKAT TALÁLSZ

Hétfő óta munkagépek dolgoznak a Mátyás téri körforgalom és a Szegedi Havas Boldogasszony templom bejárata közötti szakaszon, a forgalmat szakaszosan engedik, fél sávon. A munkálatok, ha minden a tervek szerint alakul, november elejéig tartanak majd, jelenleg félpályás útlezárásra kell számítani mindkét irányban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb