KözéletVideo365

Szeged365 videóriport: a titokzatos Mátyás-téri útfelújítás nyomában

Legalább három tucat Szeged365 olvasó jelezte (köszönjük), hogy hétfő óta munkagépek dolgoznak a Mátyás téri körforgalom és a Szegedi Havas Boldogasszony templom bejárata közötti szakaszon, a forgalmat szakaszosan engedik, fél sávon. Mivel az önkormányzat (sajnos) semmiféle közleményt nem adott ki a munkálatokról, utána szimatoltunk, mi történik.

Így dübörgött a munka szerda délelőtt, Magyar Andor kollégánk kameráján keresztül:

MEGLEPETÉS, HÉTFŐ REGGELRE

A városvezetés sajnos semmiféle előzetes közleményt nem küldött a rekonstrukciós munkálatok megkezdéséről, pedig klassz lett volna szólni az Alsóváros – Gyálarét – Klebelsberg telep városrészekről bekocsikázó szegedieknek, hogy reggelente kisebb torlódásra kell számítaniuk a helyszínen. Az önkormányzat fejlesztésekkel kapcsolatos aloldala jelenleg nem működik, szerda délelőtt egy “sorry” felirattal fogadott bennünket, akárcsak a Szeged Pólus weboldala, sajnos ezeket böngészve sem lettünk bölcsebbek.

Az ügyben megkerestük a Magyar Közút Zrt-t és az önkormányzatot is, az előbbi nagyjából 15 perc alatt válaszolt is, mint írták, nem hozzájuk tartoznak a munkálatok, az utóbbi viszont egyelőre még nem reagált (mostanában valahogy nem nagyon szoktak).

NAGY SZABÁSÚ ÚTREKONSTRUKCIÓ, NOVEMBER ELEJÉIG

A helyszínen dolgozó munkásoktól és városházi ismerőseinktől azt tudtuk meg, hogy az október 11-én megkezdett rekonstrukció keretein belül megújul a Mátyás téren futó útszakasz burkolata a körforgalom és a templom bejárata közötti szakaszon. A munkálatok, ha minden a tervek szerint alakul, november elejéig tartanak majd, jelenleg félpályás útlezárásra kell számítani mindkét irányban.

Nagyobb lezárás csakis az őszi szünet ideje alatt jön majd, ezt szándékosan a csökkentett forgalmú időszakra tervezték, a jövő héten lezárják majd a Mátyás téri körforgalmat. Ennek dátumáról amint pontos információt kapunk, cikkünk frissülni fog.

A felújítást a tavalyi Csillag téri rekonstrukciót és az Oskola utcai munkálatokat is lebonyolító Délút Építő és Bányászati Kft. végzi.

Operatőr: Magyar Andor, Szeged365

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb