Közélet

Változtatott a kormány az iskolai karantén-szabályokon (frissítve)

Egyre emelkedik azoknak az oktatási intézményeknek a száma, ahol koronavírusos megbetegedések miatt intézkedni kellett – adta hírül a Népszava az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) tájékoztatására hivatkozva. A tárca azt közölte a lap kérdésére, hogy jelenleg az iskolák 2 százalékát, számszerűsítve 270 intézményt érint „tanügyi intézkedés”. 

A fentiek jellemzően egy-egy osztályt érintenek, az Emmi tudomása szerint a szeptemberben indult tanévben arra még nem volt példa, hogy egész iskolában kellett volna ilyet lezárni.

A Népszava szerint úgy tűnik, hogy a kormányzat egy szabályon viszont változtatott: az Emmi válasza szerint az igazolt fertőzötteknek – legyenek tanárok, iskolai dolgozók vagy diákok – tíz napra karanténba kell vonulniuk, akkor is, ha hat hónapon belül kigyógyultak a fertőzésből vagy ha be vannak oltva. 

EKÖZBEN SZEGEDEN: KÉT ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN MÁR KÖTELEZŐ A MASZK, BEZÁRÁSRÓL MÉG SZÓ SINCS

Szegeden egyelőre nem tudni olyan iskoláról, ahol osztályokat kellett volna “hazaküldeni”, azonban két oktatási intézményben,

  • a Juhász Gyula Gyakorló Általános Általános és Alapfokú Művészeti Iskolájában,
  • és vele srégen szemben, az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolában, magyarán a volt Ságváriban bő egy hete már kötelezővé tették a maszkviselést.

A rendelet a két egyetemi fenntartású szegedi általános iskolában október 5-én lépett életbe, a diákokra és a pedagógusokra egyaránt vonatkozik. A szegedi iskolák többségét üzemeltető Szegedi Tankerületi Központ megkeresésünkre azt a választ adta, hogy ők az országos Intézkedési Terv ajánlásait követik, amely egyelőre nem irányoz elő maszkviselést – magyarán, a fenti két általános iskolát leszámítva (egyelőre) nem várható kötelező maszkviselés a többi szegedi oktatási intézményben.

FRISSÍTVE (10:07): MEGVAN A HARMADIK SZEGEDI ISKOLA, AHOL KELL A MASZK, SŐT, JÁRVÁNYÜGYI INTÉZKEDÉSEKET IS HOZNI KELLETT

Ahogy megírtuk cikkünket, már özönlöttek is felénk a szülői üzenetek (köszönjük Nektek, hogy ennyire sokan írtatok ránk): van egy harmadik szegedi iskola is, ahol másfél napja kötelező a maszk, sőt, négy osztályban már a Google Classroom is visszatért…

Íme a részletek:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb