Sport

Szomorkás meglepetés az újszegedi sportcsarnokban: győzött az Elverum (30-34)

A norvég Elverum Handball szomorú meglepetésre 34–30-ra legyőzte a Pick Szegedet a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ, A-CSOPORT
Pick Szeged–Elverum HB (norvég) 30–34 (15–19)

  • lövések/gólok: 56/30, illetve 58/34
  • gólok hétméteresből: 5/4, illetve 6/4
  • kiállítások: 6, illetve 4 perc

Nagy formában érkeztek Szegedre a norvégok, az első félidőt a következő idényt már a francia PSG-ben kezdő Máthé Dominik dominálta náluk, szinte minden labda tőle indult, ezzel párhuzamosan az Elverum erőszakos védekezése is jól működött. A Kékeknél Mikler Roland volt nagy formában, ha nem lett volna, már az első játékrészben kinyílhatott volna az olló. Mínusz négyről kellett volna felállnia a második játékrészben a magyar bajnoknak, a skandinávok viszont szinte végig kézben tartották a találkozót. Máthét sajnos a második félidőben sem lehetett kizökkenteni, pedig Nik Henigman után Bánhidi is megpróbálta, ám a válogatott jobbátlövője ezen az estén tarthatatlan volt. A norvégok végül 34–30-re nyertek.

  • A hazaiak legeredményesebb játékosa Bánhidi Bence volt hat góllal, a norvégoknál Tobias Gröndahl kilenc, Máthé Dominik hat alkalommal talált be.
  • A kapusok közül Mikler 12, Imsgard 18 lövést védett.
  • A két együttes negyedszer találkozott egymással a BL-ben, három szegedi győzelem után az Elverum először nyert.

A két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel álló Szeged jövő szerdán a német THW Kiel otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.

Borítókép: Nemzeti Sport, Török István

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb