Közélet

Újabb szegedi iskolában tették kötelezővé a maszkviselést

Ahogy megírtuk a ma reggeli, iskolai karantén-szabályokról szóló cikkünket, már be is futott egy újabb füles az egyik szegedi iskolából: mint több szülő is megírta, a Szent Benedek Többcélú Szakképző Iskola Szegedi Tagintézményében második napja kötelező a maszkviselés, a tanítási órák alatt és a közösségi terekben. Rákérdeztünk az iskolánál, a hír igaz, sőt, tovább is van.

KORÁBBAN ÍRTUK: A JUHÁSZ GYULÁBAN ÉS A “SÁGVÁRIBAN” MÁR EGY BŐ HETE KÖTELEZŐ A MASZK

Mint október 5-én megírtuk, két szegedi oktatási intézményben,

  • a Juhász Gyula Gyakorló Általános Általános és Alapfokú Művészeti Iskolájában,
  • és vele srégen szemben, az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolában, a volt Ságváriban már kötelezővé tették a maszkviselést.

A rendelet a két egyetemi fenntartású szegedi általános iskolában október 5-én lépett életbe, a diákokra és a pedagógusokra egyaránt vonatkozik. A szegedi iskolák többségét üzemeltető Szegedi Tankerületi Központ megkeresésünkre azt a választ adta, hogy ők az országos Intézkedési Terv ajánlásait követik, amely egyelőre nem irányoz elő maszkviselést – magyarán, a fenti két általános iskolát leszámítva egészen eddig nem volt kötelező maszkviselés a szegedi oktatási intézményekben.

ÍME A HARMADIK: SZENT BENEDEK ÁLTALÁNOS ISKOLA, AZ OSZTROVSZKY UTCÁBAN

A fenti két szegedi iskolához kedd óta a 2009 óta az Osztrovszky utcában működő Szent Benedek Többcélú Szakképző Iskola Szegedi Tagintézménye csatlakozott maszkviselés terén. Ők fenntartásukat tekintve nem a tankerülethez tartoznak, hanem a Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátságának fenntartásában működnek, egyházi iskolaként.

“A mai naptól elrendeljük intézményünkben mind a pedagógusok, mind pedig a diákok számára a kötelező maszkhasználatot a tanítási órák alatt és a közösségi terekben” – írják oldalukon, ahonnan az is kiderül, reggelente testhőmérséklet mérés és kézfertőtlenítést követően lehet csak belépni az intézménybe.

NÉGY OSZTÁLYT IS ÉRINTENEK JÁRVÁNYÜGYI INTÉZKEDÉSEK

Október 12-én a kormányhivataltól a következő határozatot kapta az intézmény:

  • A 9.B osztály azon tanulói, akik nem vették fel mind a két COVID oltást és az elmúlt 6 hónapban igazoltan nem estek át COVID fertőzésen 2021.10.17-ig járványügyi megfigyelés alá kerültek, tehát nem látogathatják az iskolát
  • A 11.A, 12.A, 12.B osztály azon tanulói, akik nem vették fel mind a két COVID oltást és az elmúlt 6 hónapban igazoltan nem estek át COVID fertőzésen 2021.10.18-ig járványügyi megfigyelés alá kerültek, szintén nem látogathatják az iskolát.

Mint az iskola honlapján írják, a karanténba került diákok az otthonukat nem hagyhatják el, ott vendéget nem fogadhatnak. Mentesül a karantén alól az a védőoltásban részesített személy, aki a védettségi igazolvány átvételének időpontját követően került szoros kontaktusba az igazolt fertőzöttel. A fent említett időszakban a karanténba került diákoknak az órákon online kell részt venniük, az iskola vezetése arra kérte a pedagógusokat, hogy Google Classroomon keresztül közvetítsék az órákat. Az online órákon való hiányzás igazolatlan hiányzásnak minősül.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb