Közélet

Rémisztő adatok, hétfő reggelre: 3274 új esetet regisztráltak a hétvégén az országban, kilencvenkettőt Szeged környékén

Másfélszeresére nőtt az egy hétvége alatt regisztrált magyarországi fertőzöttek száma, a múlt hétvégi 2046 (Csongrád-Csanád megyében 186) esethez képest hétfő reggelre 3274 új fertőzöttet azonosítottak az országban. Szeged környékén 92 új eset volt péntek reggel óta, a hétvégén 51 áldozatot követelt a Covid-19.

Az elmúlt három nap összesített adatait szerint…

  • A beoltottak száma 5 924 063, közülük 5 700 021 fő már a második oltását is megkapta, 997 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.
  • Az elmúlt három nap összesen 3274 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 836 389 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
  • Elhunyt 51 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 402 főre emelkedett.
  • A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 791 998 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 13 989 főre emelkedett.
  • 908 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 126-an vannak lélegeztetőgépen.  

MEGKEZDTÉK A ROMÁN BETEGEK ÁTSZÁLLÍTÁSÁT SZEGEDRE ÉS DEBRECENBE, PÉNTEKEN AZ EGYIK ÚT KÖZBEN HUNYT EL

Raed Arafat román katasztrófavédelmi államtitkár arról számolt be, hogy csütörtökön megkezdődött azoknak a súlyos állapotban lévő koronavírusos betegeknek a magyarországi klinikákra szállítása, akiknek a túlzsúfolt romániai kórházak intenzív osztályain már nem jut hely. A válságos állapotban lévő betegeket mentőautók vitték Temesvárról és Nagyváradról a szegedi, illetve debreceni kórházakba. A humanitárius akcióban a román hadsereg is részt vesz: Bukarestből katonai repülőgépekkel szállítják a határ menti térségbe azokat a betegeket, akiket a magyar kórházakban próbálnak megmenteni.

Csütörtökön nyolc, pénteken 12 beteg Magyarországra szállításáról számolt be a bukaresti egészségügyi minisztérium. Az egyik Temesvárról útnak indított, Szegedre tartó beteg meghalt a mentőautóban.

NEM VEZETIK VISSZA A KÖTELEZŐ MASZKVISELÉST

Nem tervezik a maszkviselés szigorítását – nyilatkozta az Emberi Erőforrások Minisztériuma a hétvégén, mint írták, a kormány és az Operatív törzs folyamatosan figyelemmel kíséri a járványügyi helyzetet, és ha szükséges, további intézkedésekről dönt a jövőben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb